30.3.2014

Thaimaan ruokakokemuksia


Onpa ollut ihanan keväinen ja aurinkoinen viikonloppu! Eilinen vierähti suursiivouksen merkeissä ja samalla innostuttiin jo viemään terassikalusteet ja grilli terassille. Teretulemast kevät ja kesä jee :)

Nyt haluaisin jakaa hieman omia ruokakokemuksia Thaimaan matkaltamme. Ennakkoon odotukseni thaimaalaista ruokaa kohtaan olivat korkealla. Muutaman kerran olen ravintolassa ja kotona thaimaalaista ruokaa syönyt ja kovasti kaikkeen maistamaani tykästynyt. Pidän mausteisesta ruuasta ja suosikeiksi thaimaalaisista ruuista muodostuivatkin erilaiset curryruuat. Erityisesti jo aiemmin kotonakin kokeilemani panang curry sekä red ja green curry että massaman curry toimivat hyvin. Myös pad thai (paistettua riisiä tai nuudelia, paistetulla kananmunalla ja ravuilla tai kanalla), cashewpähkinäkastike ja kana satay-kastikkeella olivat herkullisia. Tom yam keittoja maistoin muutamaa erilaistakin ja punaisella currytahnalla höystetty keitto oli niistä lempparini. Yleensä kaikki kastikkeet sai valintansa mukaan joko kanalla, katkaravuilla, naudalla tai possulla. Itse nautin ruokani joko ravuilla tai kanalla, kun punaisesta lihasta en niin välitä.
 Cashew-kastike katkaravuilla.
 Kanavartaita satay-kastikkeella.
 Katkarapuja friteeratuilla nuudeleilla ja hapanimeläkastikkeella (nam!)
Katkarapuja mintulla ja erilaisilla sipuleilla maustettuna.

Mahdollisuus olisi ollut maistaa vaikka mitä isompia ja erilaisempia mereneläviä täällä, mutta aika perusjutuissa jostain syystä kuitenkin pitäydyin. Kuvissa yhden Phi Phin ravintolan merenelävien tarjontaa ja viimeinen rapukuva Phuket townin markkinoilta.
Thaimaalaisten ruokien lisäksi kävimme reissun aikana myös muutaman kerran italialaisissa ravintoloissa syömässä herkulliset, kiviuunissa paistetut pizzat. Taisi olla ihan elämäni parhaat pizzakokemukset (Italiassa maistettujen lisäksi)! Pizzoissa miellyttivät erityisesti niiden superohuet ja rapsakat pohjat. Ravintolasuosituksena on pakko mainita Phuketin Kata beachillä sijainnut Opera Bar&Grill. Harvinaisen tunnelmallinen ja tyylikäs paikka + hyvä hinta-laatusuhde!

Raikkaat, tuoreista hedelmistä valmistetut fruit shaket olivat ihan parhaita kuuman hellepäivän viilentäjiä täällä. Suosikkimakujani olivat mango ja erilaiset hedelmäsekoitukset (mm. ananas, banaani, meloni). Vaivaisella eurolla näitä ihanan maukkaita raikkauksia sai nauttia ison mukillisen!

Tuoreita hedelmiä myytiin myös sellaisenaan katujen kojuissa ja hedelmät sai nätisti paloiteltuna mukaansa heti syötäväksi. Tuollaisen palvelun kun saisi kohtuuhintaan Suomeenkin! Ananasta ja vesimelonia tuli sellaisenaan nautittua hedelmistä eniten täällä.
 Ja ananasta riitti!

Kävimme reissullamme sekä Phuketin että Krabi townin markkinoilla, joissa tungosta riitti molemmissa. Markkinoilla hinnat ovat hieman turistikohteiden hintoja edullisemmat ja paljon paikallisia olikin kummassakin paikassa liikenteessä. Phuketissa maistelin ruokakojuista mm. sushia ja hauskaa perunakierrettä.

 
Ihanan suolainen ja rapsakka!

Ja vielä vähän lisää kuvia markkinoiden ruokakojujen tarjonnasta...
   

Juomapuolesta vielä sen verran, että erilaisia coctailejakin sai täällä tietysti edullisesti, joten niitäkin muutamia tuli maistettua. Niistä mielestäni täällä parhaita olivat kestosuosikkini Mojito ja itselle uusi tuttavuus Mai Tai.
 Mai Tai.

Reissun loppuvaiheessa ilmeni ehkä jo pientä kyllästymistä thaimaalaiseen ruokaan, vaikka se hyvää olikin. Pienen tauon jälkeen noita makuja tulee varmaan kuitenkin vielä ikävä ja siispä ostinkin  kotiin tuliaisina maustekastikkeita, joilla saa helposti loihdittua thaimakuja omassakin keittiössä.
Näitä myytiin ihan perusruokakaupoissa ja vielä lentokentälläkin. Lisätään vain kookos- ja kalakastike + lihat/ravut ja that´s it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!