26.7.2015

Paahdettu kasvissosekeitto

Nyt on taas menossa se loman jälkeinen vaihe, jolloin on tarpeen, ja oikeastaan tekee mielikin, hieman keventää ruokavaliota. Sateinen sää ja flunssa saivat haikailemaan lämpimän keiton perään. Eikun luottosivustolle osoitteeseen maku.fi ja sieltäpä löytyikin houkuttelevan kuuloinen keittoresepti eli paahdettu kasvissosekeitto

Yleensä olen aloittanut sosekeiton valmistamisen keittämällä kasvikset kypsäksi, mutta tässä reseptissä kasvikset kypsennettiin uunissa paahtamalla. Muistelen jostain lukeneeni, että näin kasvisten makeus tulee parhaiten esiin, joten eikun kokeilemaan!

Paahdettu kasvissosekeitto

    350 g porkkanaa
    200 g palsternakkaa
    200 g bataattia
    2 kpl sipulia
    3 kpl valkosipulinkynttä
    1/2 tl suolaa
    1/2 tl mustapippuria
    1 tl kuivattua rosmariinia
    1/2 dl oliiviöljyä
    10 dl kasvislientä
    2 dl ruokakermaa

Kuori ja kuutioi kasvikset. Lisää öljy ja mausteet ja paahda kasvikset uunissa 225 asteessa n. 30 min. Laita kasvikset kattilaan, kaada kasvisliemestä puolet päälle, soseuta, lisää loput nesteet ja kuumenna.

Reseptin pohjana on siis maku.fi sivuston resepti, mutta hieman sovelsin ainesosien suhteen. Osan alkuperäisen ohjeen porkkanoista ja palsternakasta korvasin bataatilla, lisäsin yhden valkosipulinkynnen ja timjamin sijaan mausteeksi sujahti (ihan vaan olosuhteiden pakosta) rosmariinia. Sellainen kömmähdys tässä kävi, että ensin mulla lorahti vahingossa kasviksiin öljyksi pienestä tuliaispullosta tryffeliöljyä, jota luulin oliiviöljyksi! Tryffeliöljyn tuoksu oli sen verran voimakas, että päädyin suosiolla huuhtelemaan kasvikset ja korvaamaan oliiviöljyn rypsiöljyllä... No entäs lopputulos sitten... Oikein maukas! En tiedä oliko tryffeliöljylläkin jotain osuutta asiaan, mutta ehkä tuo paahtaminen oli kuitenkin se olennaisin juttu tässä. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin!

Ja kun uuni kerran oli lämmin, niin sujahti sinne vielä pannukakkutaikinakin eli se siitä kevennyksestä :D No nyt joka tapauksessa pannarille! 

Herkullista heinäkuun vimosta viikkoa vaan kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!