Kahden viime vuoden tapaan myös tähän syksyyn mahtuivat viime viikonloppuna rapukestit ystävien luona.
Menu
Valmistin kesteille alkuruuan ja jälkiruuan, joihin molempiin päätyi
tänä syksynä metsästä poimittuja herkkuja. Täyteläisestä sienikeitosta
haaveillessa tuli mieleen keiton höystäminen koskenlaskijalla ja Valion
reseptiarkistosta löytyikin sopiva ohje siihen tarkoitukseen. Viherpippurin makuisella
juustolla maustettu keitto oli maistuva, mutta melko pippurinen eli ainakin
pippurinystävälle uskaltaisin tätä reseptiä suositella. Vähemmän pippurista pitävä voisi toki kokeilla ihan maustamatontakin koskenlaskijaa tässä.
Ravut paahtoleivän, voin, sitruunan ja tillin kera
Karitsan paahtopaisti hunajaisilla uunijuureksilla
Pääruoka oli illan emännän käsialaa. Karitsan paahtopaistipihveihin otettiin nopeasti väri pannulla ja sitten hetkeksi uuniin. Itse en syö punaista lihaa, joten paistoin itselleni broilerifileen, mutta oikein meheviltä näyttivät pihvit ja kuulemma hyviltä myös maistuivat. Juurekset oli höystetty mm. hunajalla ja timjamilla ja ihanan makeita herkkuja olivat nekin.
Mustikkatortussakin oli vähemmän upeasta ulkonäöstä huolimatta maku kohdillaan ;) Minttukeksipohja on oma suosikki juustokakuissa ja toimii nyt siis todistetusti hyvin mustikoidenkin kanssa. Täytteeseen saattaisin ensi kerralla livauttaa pari liivatetta sekaan, niin olisi hieman kiinteämpi ja päällistä tekisin ehkä aavistuksen enemmän, jotta sen saisi kauniimmin levitettyä.
Rapukestien lisäksi lauantaina tuli piipahdettua Helsingin Kaapelitehtaalla Design Market-häppeningissä, mutta siitä lisää toisessa postauksessa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaunis kiitos kommentistasi!