6.4.2014

Siken sämpylät

Onpas ollut taas erikivaa ohjelmaa viikonloppu pullollaan. Perjantaina vietettiin työkaverin läksiäisiä porukalla työkaverin kotona ja eilen sain harvinaisia vierailijoita kotikonnuilta, kun vanha kaveripoppoo kokoontui meille joukolla yökyläilemään. Pelkkä kyläily oli jo kovasti mieleen, mutta yllättivät mokomat vielä muutamalla Marimekon Siirtolapuutarha-lautasellakin <3 Oonkohan jauhanut näistä täällä jo vähän liikaakin :D
Suurimmat syömingit syötiin ravintolassa, mutta jotain helppoa ja hyvää teki itsekin mieli kehittää vierailijoille tarjolle. Siispä illaksi vähän muiden napostelujen oheen lohiwrappejä ja aamupalalle Siken sämpylöitä. Ensimmäistä kertaa leivoin Siken sämpylöitä ja kyllähän ne monien kehujensa arvoisia sitten olivatkin! Resepti on tosi helppo ja lopputuloksena saapi kivan rapsakat leipäset kuohkealla sisuksella. Suosittelen :) Itse vähensin hieman alkuperäisen reseptin suolamäärää (1 rkl) ja laitoin ruisjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja suhteessa koko jauhomäärään hieman enemmän mitä ohjeessa. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin vaivata ja sen voi tehdä vaikka jo monta päivää aiemminkin valmiiksi jääkaappiin odottamaan paistohetkeä. Todella kätevää!
Harmi, kun aurinkoista keliä ei enää tälle päivälle riittänyt. Taidanpa siis ihan suosiolla haahuilla pyjamassa kotosalla tämän sunnuntain ja pitkästä aikaa tehdä vaikka muutamia askartelujuttuja...
Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!