10.7.2014

Keittiön piensäilytys

Keittiön eilisen suursiivouksen ohessa huomasin, että monenmoiselle säilytyslaatikolle- ja purkille olisi vielä tarvetta. Mikään erityinen siivousintoilija en ole, mutta tykkään kun tavarat ovat järjestyksessä ja kaikelle on oma selkeä paikkansa.

Keittiön kuivatarvikkeiden säilyttäminen lasipurkeissa on käytännöllistä ja samalla kivannäköistäkin. Pastat, murot, myslit ja kuivatut chilit olen säilönyt Ikean, washiteipeillä tuunattuihin, lasipurnukoihin. Pieniä, dymo-tarralla sittemmin tuunattuja, lasisia maustepurkkeja kanniskelin kotiin viime jouluna Tukholmasta ihanasta Lagerhaus-nimisestä tilpehöörikaupasta.
Vitamiinit ym. ravintolisät ja kapselikeittimen kahvikapselit säilön alimman kuvan lasisen vitamiinipurkin takana näkyvissä pussukoissa. Vedenkestävät pussukat ovat todella monikäyttöisiä, soveltuisivat mm. kukkaruukuiksikin. Viime syksyn Helsingin Design Marketilta nuo hommasin, mutta en nyt harmikseni yhtään muista minkä yrityksen tuotteita ovat. Vastaavia saa ainakin Uashmamalta.

Tiskien pesussa tulee käytettyä konetiskitabletteja, joiden maksipahvipakkaus tukkii lahjakkaasti pikkuruisen tiskiallaskaappimme tilat. Vajaan pahvipakkauksen tabletit sujautin siivouspuuskassani mammalta aikanaan perittyyn vanhaan kahvipurkkiin. Ihana retropurkki komistelee nyt tiskipöydällä ja tiskiallaskaappiin vapautui lisätilaa muille pesuaineille :)
 Ikeasta ostetuissa Samla-muovilaatikoissa säilön leivontatarvikkeita, servettejä ja kertakäyttöastioita. Tänään hain vielä yhden laatikon lisää leivinpapereille yms. +  kaksi vastaavaa, mutta syvempää laatikkoa kynttilöille ja villalangoille. Meillä on keittiössä vedettäviä laatikoita todella vähän ja nämä irralliset laatikot ovat todella tarpeen pitämään kaappien hajatavarat aloillaan. Samla-laatikoiden läpinäkyvyys ja kannet lisäävät säilytyksen kätevyyttä. Innostuin liimailemaan liitutaulutarroilla etiketitkin laatikoihin.

Myös erilaiset muoviset säilytysrasiat olen kokenut näppäräksi säilöä kaapissa Ikeasta ostetussa, isommassa muovilaatikossa. Myös tähän versioon saa halutessaan kannen.
Jonkin verran myös pussimausteita löytyy kotoota ja niille löytyi niin ikään Ikeasta tänään kätevä lokerollinen säilytyslaatikko. 
Tuntuu ehkä hieman hassulta kirjoitella näinkin arkisesta asiasta kuin muovilaatikoihin yms tavaroiden ja ruokatarvikkeiden säilömisestä, mutta mieluusti jaan itse hyödyllisiksi havaitsemani piensäilytysratkaisut, josko niistä vaikka olisi hyötyä muillekin :) Ja Ikea on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan ja valikoimaltaan ehdoton ykkönen kodin piensäilytystuotteissa.
 Leivät meillä säilytetään Annon kangaspussukassa ja Eva Solon lasiset purkit toimivat tällä hetkellä kurpitsansiementen ja suolan säilytysastioina. Tykkäisin, että keittokirjatkin olisivat esillä keittiössä, mutta rajallisten tilojen vuoksi ne on nyt säilötty käden ulottuville keittiön kaappiin muiden, Ikean lehtilaatikoihin säilöttyjen, reseptien kanssa.

Tällaista tällä kertaa, toivottavasti ei tullut ihan säilytyslaatikko-/Ikea-övereitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!