7.6.2016

Sokerilakkoilijan makeat

Kirjoittelin viime viikolla sokeririippuvuudesta ja nyt päällä olevasta sokerilakosta. Valitettavasti makeanhimolta ei voi ainakaan tämä nainen täysin välttyä (vaikka kuinka haluaisi), joten hätäkeinot on pitänyt pahimpiin makean hampaan kolotuksiin keksiä.  Alla muutama hyväksi havaittu suosikki hätätilanteiden varalle.

1. Barebar appelsiini-raakakaakaopatukka
Orange&Choco WEB
BareBar on täysin lisäaineeton, gluteeniton ja laktoositon raakapatukka. BareBarit valmistetaan luonnon parhaista raaka-aineista; mehevistä taateleista, marjoista, hedelmistä ja siemenistä.
Ainesosat: Taateli, cashewpähkinä, appelsiini 8%, raakakaakao 7%, kaakaovoi, agavenektari, appelsiiniöljy, vanilja, sitruunamelissauute. Kuva ja info täältä.

BareBar-patukoita löytyy useampaa makua enkä ole vasta kuin muutamaa maistanut, mutta tähän kyseiseen tykästyin heti! Cittareista ja Ruohonjuuresta ainakin löytyy näitä.

2. Galia-meloni



Kaikki melonit ja toki monet muutkin hedelmät (mm. persimon ja bansku tietty) on hyviä, mutta tämä on oma ehdoton suosikkihedelmä nimenomaan makeanhimon taltuttamiseen! Ihanan makeaa herkkua! Kuva täältä.

3. (Raaka)suklaa-avokado-mousse
Olen vielä ihan alkutaipaleella superfoodien hyödyntämisessä leipomisessa ja smoothieissa, mutta tästä on ainakin helppo aloittaa! Sekoitetaan blenderissä 1 banaani, 1 avokado, 1 rkl hunajaa ja 3 rkl (raaka)kaakaojauhetta ja mousse on valmis. Yllättävän täyteläinen ja terveellinen makea herkku tämäkin. Kuva täältä.

4. Rusinat

Hirmu omaperäistä, mutta toimii pahimmassa hädässä! :D

5. Mansikka-banaani-rahkajäätelö

Tämä ei itse asiassa ole edes kovin makea herkku, mutta toimii ainakin pahimpaan jäätelönhimoon. Soseutetaan vain tuoreita mansikoita ja banaania rahkan sekaan ja laitetaan seos jäätelömuotteihin pakkaseen. Toimisi varmaan hyvin ilman rahkaakin mehujäänä.

Muutamia terveellisiä leivonnaisiakin on tullut kokeiltua, mutta mitään jymyherkkua en vielä ole saanut aikaiseksi. Kiinnostus aiheeseen on kova ja muutama varteenotettava resepti odottaa kovasti toteuttamistaan eli lisää aiheesta pian luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!