25.10.2013

Juurescurry ja sienifetamuffinit

Syksyn pimenneiden iltojen myötä mulle on iskenyt ihan älytön mieliteko kauden juureksiin. Ja lähinnä siis muhevan mausteisista juurespadoista olen haaveillut. Hassua, kun yleensä ruokamieliteot on meikäläisellä ehkä enemmän niitä vähemmän terveellisiä juttuja. Mutta kiva, että joskus näinkin ;) Syyskuun Koti ja keittiö -lehdestä löytyikin sitten sopivasti muutama houkutteleva resepti, jolla lähteä tätä yllättävää juureshimoa taltuttamaan. Ensimmäisenä testiin pääsi juurescurry.

JUURESCURRY

4 annosta

 2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 tl currya
1 tl garam masalaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 prk (285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä

koristeeksi korianteria (mulla timjamia)
Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä muutaman minuutin verran. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito ja anna juuresten kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat lähes kypsiä. (Lähes puoli tuntia tais mulla nuo kypsyä.) Valuta kikherneet ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Mausta kevyesti suolalla.

Basmatiriisin ja kanan kanssa tätä nautittiin. Mausteisen ruuan ystävänä kaipailin tähän hieman lisää makua ja Santa Marian Green Harissa mausteseos (sis. mm. vihreää chiliä, minttua ja valkosipulia) sopikin sitä hyvin antamaan. Ei ollenkaan hassumpaa!

Samaisen Koti ja keittiö -lehden sivuilta löytyi myös erilaisia, gluteenittomia leivontaohjeita. Niistä sieni-fetamuffinien resepti houkutteli kokeiluun. Tein tosin ihan "normaaleja" sienifetamuffineja korvaamalla gluteenittoman jauhoseoksen Spelt hiivaleipäjauhoilla.

SIENI-FETAMUFFINIT

3 1/2 dl jauhoja
1/2 tl suolaa 
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
100 g vaaleaa cheddarjuustoa raastettuna (korvasin parmesan-juustolla)
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1/2 dl maitoa
3 rkl öljyä
150 g pannuvalmiita suppilovahveroita
100 fetajuustoa

Sekoita kuivat aineet ja timjami kulhossa. Raasta juusto ja lisää jauhoseokseen. Vatkaa toisessa kulhossa kermaviili, munat, maito ja öljy kevyesti keskenään. Sekoita seos kuivien aineiden joukkoon. Pilko sienet ja kuutioi feta ja lisää taikinaan. Annostele voideltuihin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 min.
Multa jäi tuo vuokien voitelu tekemättä, kun ihan paperisiin muffinivuokiin nämä laitoin ja aika lujaa niihin tarttuivatkin kiinni. Myös vähän turhan lituskoiksi jäivät paperivuuissa, mutta muuten ihan hyviä tuli parmesan-juustollakin.

On se vaan kiva, että on taas viikonloppu, vaikkei mitään ihmeempiä suunnitelmia tälle viikonlopulle olekaan tiedossa. Viini- ja ruokamessut kyllä hieman houkuttelisivat. Marraskuussa on tosin jo kaksi muutakin messureissua tiedossa, että en tiedä tulisiko sitten jo hieman liikaakin messuiluja tähän syksyyn... Eipä kai toisaalta, kun aika erilaisista tapahtumista on kyse :)

Mutta nyt ei muuta kuin oikein leppoisat viikonloput kaikille!

2 kommenttia:

  1. Nuo muffinit alkoi kyllä itseäkin houkuttelemaan... Hyvä kun jaoit reseptin:) Hyvät viikonloput sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löytyi inspistä sinnekin täältä :) Jos innostut kokeilemaan, niin kannattaa tosiaan tehdä isoihin vuokiin ja voidella ne.. Hyvät viikonlopun jatkot teille kaikille sinne myös!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!