23.1.2014

Bollywood

Pakko tunnustaa. Nyt on ollut oikein laiskiaisen viikko! Soffalla on pötkötelty enemmän kuin aikoihin ja telkusta katsottu kaiken maailman hömpät Satuhäistä Jutan superdieetteihin! :D No tuli tiistaina sentään huhkittua salilla ja uimassa. Eilen oli tarkoitus pötköttää ripsienpidennyskäsittelyssä, mutta aika peruuntui työntekijän sairastumisen vuoksi. Eilen piti myös tanssia Bollywood-tanssia, mutta unohdin ripsihässäkässä koko tunnin! Viime viikolla ohjaaja tosin totesi olevansa poissa eikä tuuraajasta tullut tietoa eli todennäköisesti tunti oli kokonaan peruttu.

Mutta tosiaan, tämän vuoden uutena harrastuksena päätin kokeilla paikallisen aikuisopiston kurssilla Bollywood-tanssia! Aamulehden artikkelissa tanssi kuvataan lyhyesti näin:

Bollywood-tanssi on tuttua Intian hindinkielisestä elokuvateollisuudesta. Bollywood viittaa Mumbaissa tuotettuihin elokuviin, joita tehdään satoja vuodessa. Bollywood-elokuvat tunnetaan näyttävistä joukkotanssikohtauksista, värikkäistä asuista ja suurista rakkaustarinoista. 

Etukäteen mielikuva tanssista oli, että vauhdilla heilutaan sinne tänne eikä oo niin nuukaa meneekö sinne päinkään. Mielikuvat osoittautuivat kuitenkin osittain vääriksi. Koreografiassa oltiin itse asiassa aikas tarkkoja ilmeitä ja käsien asentoja myöden! Tarinaahan siinä tanssien ja ilmehtien kerrotaan. Ilmeisiin keskittyminen toikin koreografiaan keskittymisen oheen mielenkiintoisen lisähaasteen :D Huumoria ja heittäytymiskykyä kyllä vaatii, ettei välttämättä kaikkien makuun tämä tanssimuoto ole. Tosin jo pelkällä kestohymyllä pääsee aika pitkälle :)

http://www.ntnusymbiosis.com/wp-content/uploads/2011/09/madhuri-bollywood-pictures2.jpg 
Kuva täältä

Viikonlopuksi lähdetäänkin taas pitkästä aikaa reissuun kotikonnuille eli nyt pakkailemaan! 

Hyvät viikonloput kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!