17.8.2014

Blogi 1 v.

Tänään on kulunut tasan vuosi blogini ensimmäisestä kirjoituksesta. Vuoteen on mahtunut lähes 100 postausta, joista luetuin on ollut, hieman jopa yllättäen, postaus bataatti-porkkanakeitosta. Itse olen tykännyt ehkä eniten matkapostauksistani; niitä on ollut erityisen kiva kirjoittaa ja toisaalta niihin on ollut kiva palata vielä pidemmänkin ajan jälkeen fiilistelemään tien päällä koettua ja nähtyä. Toisaalta toivon, että matkajutut herättäisivät inspiraatiota myös muille reissuja suunnitteleville tai ihan muuten vaan iloa virtuaalimatkaajille :) Sisustusjuttuja on viime aikoina tullut kirjoiteltua vähän vähemmän, mutta syksyn lähestyessä huomaa innostuksen taas nousevan enemmän niitäkin kohtaan. Nim. Helsinki Design marketia ja Habitarea odotellessa :D
Blogini kirjoitukset olen pitänyt osittain tarkoituksellakin melko kepeissä aiheissa. Kovin henkilökohtaisia asioita en verkossa lähde jatkossakaan puimaan. En kuitenkaan myöskään tuomitse niitä, jotka niin tekevät. Kukin tyylillään. Itselle blogikirjoittelu on mukava harrastus, johon käytän aikaa ja ajatusta ihan fiiliksen mukaan. En suostu ottamaan paineita esimerkiksi postausten tahdista tai aiheista. Työni on välillä melko hektistä ja tämä blogi on nimenomaan vastapainoa sille. Saa ajatukset tarpeen tullen suunnattua ihan muihin, itselle ja toivottavasti muillekin, iloa tuottaviin juttuihin :)
Olin itse asiassa hieman hämilläni, kun tällä viikolla päädyin erääseen keskustelufoorumiin lukemaan kovinkin kriittisiä kommentteja yhden suosikkiblogini (Kaikki mitä  rakastin) kirjoittajan blogijutuista. Kritiikki kohdistui ehkä eniten kirjoittajan blogissa lisääntyneisiin "elämänohjeisiin" ja Turusta Helsinkiin muuton jälkeen muuttuneeksi koettuun elämäntyyliin. Meitä on moneen junaan ja kaikkia ei vaan voi eikä oikeasti tarvitsekaan jutuillaan miellyttää. Siksi vähän ihmetyttää se (useimmiten ei niin rakentavaan) kritiikkiin käytetyn ajan ja energian määrä. Blogejahan on nykyään valtavasti ja lukulistaa voi päivittää ihan oman mielensä mukaan. En oikeastaan aina edes ymmärrä kritiikin motiiveja; pitäisikö kirjoittajan sen perusteella muuttaa elämäntyyliään, bloginsa kirjoitustyyliä tai vaikkapa kotinsa sisustusta? Ei minusta ainakaan. Postausaihe-toiveet on sitten asia erikseen. Niitä uskon monen bloggaajan pitävän useimmiten ihan tervetulleinakin.
Oma blogini on ehkä jopa onnekseni pysynyt pienemmän lukijakaartin kohteena ja ainakin toistaiseksi olen säästynyt ikäviltä kommenteilta. Ei kaikista jutuista tietenkään tarvitse tykätä ja kaikkea pelkästään kehuakaan (rakentavat kehitysideat ja eriävienkin näkökantojen perusteltu esittäminen on siis ihan ok), mutta ehdoin tahdoin pahan mielen kylvämistä toisten blogeihin tai muiden blogistien kadehtimista en ymmärrä. Kuka tahansa voi perustaa oman blogin ja kirjoittaa siellä mistä huvittaa. Kyllä sanoisin, että ne suosituimmat blogistit ovat ihan omalla aktiivisuudellaan ja taidoillaan kaiken kunniansa ja mahdolliset yhteistyölahjansa ansainneet. Tämä on omallakin postaustahdilla kohtalaisesti aikaa vievä harrastus, saati sitten joka päivä pitkiä juttuja ja kuvasarjoja julkaisevilla blogisteilla.
Hah, poikkeksellisen paatokselliseksi meni nyt jutut, mutta jatkossa taas kepeämmät aiheet! Kiva harrastus tämä joka tapauksessa on ja iloinen olen kaikista tähän mennessä blogiini tehdyistä visiiteistä, tänne jätetyistä kommenteista ja erityisesti kirjautuneista lukijoista!

KIITOS <3

P.s. Olipa muuten huikee EM-keihäsfinaali tänään, hyvä Suomi!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!