8.1.2015

Hei me kevennetään!

Näin alkuvuoden kevennysteeman hengessä tuli pitkästä aikaa kaivettua esiin vanha  Painonvartijoiden Kaikkien aikojen parhaat -reseptikirjanen.
 Joskus vuosia sitten muistan kokeilleeni kirjasta useampaakin reseptiä ja ehkä jopa hieman yllättyneeni kirjan kevennysruokien maukkaudesta ja helppoudesta. Munakoisoa ei juurikaan tule kokkailuissa normaalisti käytettyä, mutta tänään kokeiluun pääsivät täytetyt munakoisot.

Täytetyt munakoisot

2 munakoisoa (koverra sisus)
1 sipuli hienonnettuna
2 tl kasviöljyä
400 g herkkusieniä (korvasin 400 g broilerinjauhelihalla)
1 paprika pieninä kuutioina
2 tomaattia paloiteltuna
1 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
30 g juustoraastetta
mustapippuria ja suolaa

Ruskista jauheliha ja sekoita mukaan muut ainekset ja paista 5-10 min. Täytä koverretut munakoisot seoksella, päällystä juustoraasteella ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 min.
 Myönnetään, vähän huijasin lisäämällä juuston määrää alkuperäisestä ohjeesta, mutta oikeilla jäljillä ollaan jo kuitenkin :p Ei sillä etteikö jo muutenkin arkisin melko terveellisesti syötäisi (viikonloppuisin tuppaa kyllä lähtemään herkuttelut lapasesta!), mutta kasvisten käytön monipuolistaminen tuo kyllä tervetullutta vaihtelua niihin arjen tutumpiin ja turvallisiin resepteihin.

Keventämisen lisäksi myös sisustusjutut ovat tällä viikolla vetäneet pitkästä aikaa puoleensa ja muutamia aleostoksia on sillä rintamalla tullutkin tehtyä.. Niistä varmasti lisää juttua lähiaikoina täällä myös :) Nyt valmistautumaan yöpuulle ja viikon vikaan työpäivään, se ois viikonloppu ovella taas, jesjes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!