8.9.2013

Viikonlopun tunnelmia

Olen nyt aivan tykästynyt terttuneilikoihin! Perjantain kauppareissulla pitikin niitä taas napata viikonlopun kunniaksi kimpullinen matkaan. Valkoiset oli hakusessa, mutta päädyinkin noihin jännän kaksivärisiin, kivoja! Ainakin viime kerralla kimppu säilyi jopa kaksi viikkoa suht freesinä eli melko pitkään saa pienestä viiden euron kimpusta iloa! Lisäksi ovat vielä Reilun kaupan kukkia eli pelkkää hyvää saa aikaan noiden ostaminen ;D
Perjantaina sain kaverin yökylään Turkusesta ja tarjolle väsäilin tapas-henkisen iltapalan. Italiasta saatu bruchetta-mauste meni testiin ja oikein mukavan makoisaa olikin tomaattien kera kevyesti paahdetuilla patonkiviipaleilla. Bruchettojen seurana nautittiin erilaisia juustoja viikunahillon kera,  antipasto-leikkeleitä, viinirypäleitä, suolakeksejä.. Ja jälkkärinä sitruunapiirakkaa, jonka resepti löytyy täältä: http://www.finefoods.fi/reseptit/limepiirakka/. Alkuperäisen reseptin limelevitteen sijaan päädyin lemon curd-levitteeseen. Piirakka oli hyvää, mutta sitruunatäyte ei oikein pysynyt aloillaan vaan levisi oudosti leikatessa. En oikein osaa sanoa mikä meni pieleen, ehkä en sitten riittävän kauan malttanut pitää piirakkaa uunissa.. No aina ei mene kuin elokuvissa, mutta pääasia, että maku oli kohdillaan!
Lauantain Helsinki-reissulla aurinko houkutteli istuskelemaan terassille.. Ihanan kesäinen syyspäivä! Sattumalta päädyttiin jälleen aterioimaan Kokomoon ja nyt maisteltiin myös alkupaloja. Itse valitsin alkupalaksi seesampaahdettua lohi-tatakia ja wasabimajoneesia. Eipä tuostakaan annoksesta valittamisen aihetta löytynyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!