15.9.2015

Viikonloppu Tallinnassa

Niinhän siinä sitten kävi, että nälkä kasvoi syödessä ja pitihän sinne Tallinnaankin vaan taas päästä käymään... Ja oiva viikonloppu tulikin reissulle valittua, kun kelit olivat kuin kesällä konsanaan!
Ikaalisten matkatoimistolta buukattiin reissu; lähtö perjantaina klo. 16.30 Superstarilla kohti Tallinnaa, 2 yötä Nordic Forum Hotelissa ja sunnuntaina paluu 16.30 Superstarilla Helsinkiin. Nordic Forum on iso, siisti hotelli keskeisellä sijainnilla (Viru hotellia vastapäätä). Hotellin yläkerrasta löytyy saunoilla ja altailla varustettu pieni rentoutuskeskus ja alakerrasta kauneushoitola Sinine Salong, jossa on jo useamman kerran tullut aiemmilla reissuilla kampaajalla käytyä. Tällä kertaa varasin hiustenleikkuun lisäksi pienenä extrahemmotteluna salongista ajan myös jalkahoitoon ja kyllä kannatti! Nyt on taas hetken kevyempi askel silosilla jalkasilla :)
 Sisustuskaupoilla tuli käytyä mm. Kalasadaman Eesti Disaini Majassa. Liike on ehkä vähän hassun syrjäisessä paikassa satamassa, vaikkakin toisaalta aika lähellä vanhaa kaupunkia ja keskustaa. Kovin suuri putiikki ei ole, mutta monenmoista mielenkiintoista virolaista designia sieltä löytyi kuten yo. kuvan pinkki-harmaa rahi ja pienet muistivihkoset. Liikkeen vierestä löytyi myös viihtyisillä terassialueilla varustettu ravintola Kohvik Klaus, jonka ulkoalueet olivat harmillisesti täynnä sinne syömään havitellessamme. Päädyimmekin sitten lounaalle samalla alueella sijaitsevaan Kohvik Mooniin, joka ei loppujen lopuksi ollut ollenkaan huono vaihtoehto sekään.
Kohvik Moonin omistajilla on toinenkin ravintola Tallinnassa, Kolm Sibulat, jota olen myös kuullut monen kehuvan eli ehkä sinne sitten seuraavalla kerralla! 
Kalasadamasta jatkoimme matkaa Telliskiven alueelle. 
Telliskivi Loomelinnak on Viron suurin luova keskus, jossa on ateljeita, studioita, luovia yrityksiä, kulttuurin tekijöiden ja kansalaisjärjestöjen konttoreita (https://www.visitestonia.com/fi/telliskivi-loomelinnak).
Telliskivessä omat suosikkiliikkeet; HomeArt, Les Petites ja Minu Väike Maailm.
Telliskiven ja Kalasadaman alueille pääsee kätevästi ratikoilla ja useasti Tallinnassa vierailevalle suosittelenkin ladattavan matkakortin hommaamista. Matkakortti (ainakin R-kioskilta saa) maksaa 2 euroa ja päivälippu busseihin ja raitsikoihin irtoaa kolmen euron latauksella korttiin. Meidän ainakin tuli suhailtua noilla raitsikoilla ristiin rastiin eli oikein näppärä oli siihen tarkoitukseen.
Kalasadaman ja Telliskiven sisustusputiikkien lisäksi käväisimme aivan vanhan kaupungin porttien liepeiltä löytyvässä Oma Asissa, Rotermannin Home Disaini Poodissa ja Kaubamajan kodin osastolla. Paljon kaikkea kivaa oli kaikissa ja jotain pientä tarttui kotiinkin mukaan, mutta niistä juttua kuvien kera myöhemmin :)
Aurinkoisella kelillä kelpasi kierrellä kaupunkia ja ihastella välillä ihan näitäkin maisemia :)

Ravintoloista vielä sen verran, että lauantai-illaksi olimme varanneet jo ennakkoon pöydän suositusta Salt-ravintolasta, joka oli meille kyllä valitettavasti pettymys. Paikka oli todella pieni ja aivan täyteen katettu. Tila oli kuuma ja meluisa minkä vuoksi teki mieli vain syödä nopeasti, että pääsisi ulos väljemmille vesille! Palvelu oli ystävällistä ja ruoka laadukasta, mutta annokset olivat melko pieniä ja se jokin vain ruuastakin puuttui. Saattaa olla, että hieman hiljaisempana päivänä paikka toimisi paremmin, mutta tällä kokemuksella en nyt tohdi paikkaa kuitenkaan suuresti suositella... 
Eksoottinen alkuruokani Saltissa ;D

Perjantai-iltana halusimme vain nopeasti jotakin syömistä ja siihen tarkoitukseen sopi paremmin kuin hyvin hotellimme lähistöllä sijaitseva Vapiano. Tässä paikassa kävi vähän päinvastoin kuin Saltissa; ennakko-odotukset eivät olleet kovin suuret, mutta ylittyivät isosti. Saimme oikein maittavat pasta-annokset laadukkaista raaka-aineista valmistettuna ja itse ravintolakin oli oikein viihtyisä, vaikka tilaamisvaihe olikin ehkä hieman hektinen. Pasta-annokset tilailtiin suoraan tiskiltä, jossa ne myös samantien valmistettiin. Paikan tuorepasta linguine oli sen verran hyvää, että sitä ostettiin kotiinkin viemisiksi pari pussia.
 Yhdessä kahvilassakin reissulla piipahdettiin. Tämä kuva sis Virukeskuksessa sijaitsevasta Lyon-kahvilasta, jonka kakkuvalikoima aiheutti suurta valinnanvaikeutta :D Lopulta herkullista suklaamoussekakkua päädyimme maistelemaan. Kahvilan sisustus oli tyylikkään trendikäs ja mielestäni tuo kahvikupeista tehty seinäteos oli erityisen hauska idea!

Tallinnassa vaan aina tuntuu riittävän uutta nähtävää, vaikka siellä jo useampaan otteeseen on tullut käytyä. Kauneussalonkien hemmotteluhoitojakin keksisin kevyesti lisää kokeiltavaksi eli seuraavaa reissua jo odotellessa :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!