1.1.2015

Vuodesta 2014 vuoteen 2015

Viime vuoden tapaan pieni yhteenveto edellisestä vuodesta on näin uuden vuoden alkuun paikallaan. Vuosi 2014 meni hurjan nopeasti, mutta silti täytyy todeta, että parempiakin vuosia on nähty. En nyt halua täällä sen kummemmin avautua vuoteen mahtuneista ikävistä asioista, mutta toivon mukaan vuodesta 2015 tulee vähän parempi kuitenkin. Nyt haluan sen sijaan kerrata viime vuodesta niitä mukavimpia asioita, joita myös matkan varrelle toki paljon mahtui.

Tammikuussa tuli reippailtua hieman normaalia enemmän ja aloitettua uutena harrastuksena Bollywood-tanssi. Helmikuussa huomasin kaipaavani sisustukseen raikastusta ja keväistä ilmettä; keltaiset sävyt miellyttivät kovasti ja muutamilla pienillä jutuilla tulikin olohuoneen ilmettä raikastettua.
Maaliskuussa suuntasimme ensimmäistä kertaa matkalle Thaimaahan, jossa oli (pienistä ennakkoluuloistani huolimatta) ehkä upeimpia paikkoja, joissa olen ikinä käynyt.
Pääsiäisen vietimme Suomessa perheen ja ystävien luona kyläillessä ja toukokuussa teimme päiväreissun Tallinnaan. Alkukesästä jäi lähinnä mieleen kylmyys; juhannusta vietettiin mökillä +13 asteen lämpötiloissa! Kesäloman alkuun pitikin päästä lämpimään ja suuntasimme muutamaksi päiväksi lomailemaan upeaan Barcelonaan. 
Reissusta kotiuduttuamme lämpötilat olivat onneksi jo nousseet hieman juhannusta siedettävämpiin lukemiin ja lomailusta tuli nautittua mm. mökkeillen ja ystäviä treffaillen. Myös syksyyn mahtui vielä viikonloppumatka hyvän ystävän kanssa Tallinnaan, lukuisia mukavia zumba-tunteja ja muutamia sisustustapahtumia, kuten Design market ja Habitare. Pientä kuparikuumetta oli ilmoilla sisustusrintamalla noihin aikoihin.
Marraskuussa alkoikin sitten jo oikeastaan joulun odotus ja niissä merkeissä se vuosi sitten hurahtikin nopeasti loppuunsa. Pakko vielä todeta, että vuoden 2014 joulukuusemme oli (ja on itse asiassa edelleenkin vielä) kyllä kaunein kuusemme ikinä <3
Ruokarintamalla löysin viime vuonna muutamia itselle uusia juttuja. Suuri ihastus syntyi avokadoon, jota tuli erityisesti syksyllä "kylvettyä" useammankin kerran eväässalaatteihin. Arkiaamujen aamupalaksi vakiintui maustamaton rahka, johon useimmiten tuli sekoitettua mukaan päärynää tai loppusyksystä sesonkihedelmää persimonia. Tonnikalaa olen syönyt ehkä enemmän kuin "laki" (eettiset aatteet) sallii, mutta valitettavasti olen tonnikalasalaattiin sen verran koukussa, että tuosta eväsherkusta en tule varmaan tänäkään vuonna luopumaan :/ Uunijuurekset maistuivat erityisesti syksyllä ja uutena kokeiluna syksyn rapujuhliin tehty palsternakkakeitto tuli vakioreseptien listalle jäädäkseen. 
Jouluna ensimmäistä kertaa tekemäni fudge vaatii vielä harjoitusta, jotta koostumuksesta tulee oikeanlainen, mutta varmasti tuotakin tulee vielä uudelleen erilaisin variaatioin tehtyä.  

Mutta mitäpä sitten vuodelta 2015 odotan?

Aika lailla samoja asioita mitä ennenkin; hyvinvointia, matkoja lämpimään, terveyttä ja kaikkea muuta hyvää ja kivaa niin itselle kuin läheisillekin. Erityisesti nyt alkuvuodesta vaaditaan pientä vitosvaihdetta työrintamalla, mikä hieman jopa hirvittää tällä hetkellä. Stressiin taipuvaisen mieleni hallinta asettaa aika ajoin itselleni melkoisia haasteita, joita taklatakseni nyt olisi entistäkin tärkeämpää panostaa enemmän liikuntaan, terveellisen ruokavalion noudattamiseen ja yleisesti vapaa-aikaan. Muutaman elämäntaito-oppaan ajattelin lähiaikoina läpi kahlata, josko niistä saisi joitain uusia välineitä ja näkökulmia työstää mieltä ja kehoaan.
 
Kevääksi haaveissa olisi kahden edellisen vuoden tapaan matka jonnekin kauas lämpimään, mutta vielä on pieni mysteeri, että minne. Josko vaikka jo loppiaisena saisi tuota haavetta vietyä vähän eteenpäin. Ruokarintamalla haaveilen erityisesti uusista ravintolakokemuksista ja sen osalta olisi kyllä helppo ryhdistäytyä, koska ihan tuosta lähikaupungistamme Helsingistä löytyy vaikka mitä ihania paikkoja, jotka on vielä kokematta. Liikuntarintamalla edetään varmaan aika tutuilla jutuilla; ehkä vähän enemmän salia ja lenkkeilyäkin voisi tanssillisempien lajien mukaan ujuttaa. Villinä tavoitteena voisi olla jopa puolimaraton alkukesästä, jos tästä nyt oikein innostutaan kuntoilemaan!

Melko paljon kohdistuu odotuksia uuteen vuoteen, toivottavasti edes osa niistä saataisiin onnistuneesti maaliin!
Kuva: Pinterest
Kaikkea hyvää uudelle vuodelle ihan jokaiselle täällä piipahtaneelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!