28.12.2014

Vielä vähän joulua...

Ajatukset alkavat jo olla uudessa vuodessa, mutta siitä huolimatta vielä vähän jouluisia juttuja. Tänä jouluna saimme viettää oikeastaan kolme jouluaattoa, kun "ensimmäinen" joulumme alkoi jo joulua edeltävänä viikonloppuna siskoni luona. Varsinaisen jouluaaton vietimme miehen vanhempien luona ja joulupäivänä "kolmannen" joulun omien vanhempieni kanssa. Ei ollenkaan hassumpaa näin joulun ystävälle :)
Joulussa itse pidän erityisesti sen kiireettömyydestä (siis sitten kun se viimeistään aattona koittaa!) hyvällä omalla tunnolla herkuttelusta (edes kerran vuodessa sallittua!), läheisten muistamisesta ja yhdessäolosta. Lahjat eivät toki ole pääasia, mutta onhan niitä erityisen mukava antaa ja toki saadakin. Kuvissa muutamia ihanuuksia mitä paketeista tänä vuonna kuoriutui.
 Omilla ja mieheni vanhemmilla lapsenlapsia on molemmilla vain yksi, mikä lienee yksi syy, että meitä aikuisiakin lapsia niin runsain lahjoin vielä muistetaan. 
 Itse tykkään ostettujen lahjojen lisäksi muistaa läheisiä muutamilla itsekin tehdyillä jutuilla.
Melko vakiojouluviemiseksi on jo muodostunut saaristolaisleipä, mutta tänä vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa myös fudgen tekoa.

 Muuten melko simppeliä tuon valmistus oli, mutta leikkaaminen oli haastavaa, koska oli hieman hajoavaista eikä siten kovin kauniita paloja tuosta saanut. Mutta onneksi maku sentään oli kohdillaan! Kyseisen vanilja-fudgen ohje löytyy täältä. Osaan murustin päälle hieman piparia, mutta ensikertalaisena en uskaltanut kovin paljoa ohjetta varioida. Voisi tuohon sekaan kuitenkin varmasti laittaa esim. suklaata, karpaloita tai vaikka pähkinöitäkin.
Saaristolaisleipien valmistamisessa  ei oikeastaan ole muuta haastavaa kuin ehkä paistaminen. Pinta tummuu nopeasti, mutta siitä ei pidä säikähtää vaan malttaa paistaa leivät kypsäksi ohjeen mukaisen ajan. Itse laitoin leipien päälle uuniin jossain vaiheessa leivinpaperia, jotta ei liikaa pinta kuitenkaan tummuisi. Resepti näihin löytyy mm. täältä.
 Leipomusten lisäksi sain kuin sainkin isukille neulottua villasukat; viimeiset silmukat vetelin vielä joulupäivänä :D Elämäni toiset itse neulomani villasukat eikä tuo vieläkään ihan helpolla sujunut. Silmukoiden poimiminen kantapään neulomisen jälkeen on mulle ehdottomasti haastavin vaihe näissä eli sitä pitää erityisesti vielä harjoitella.Tuppaa aina joku reikä johonkin jäädä vaikka kuinka yrittää niitä välttää :p
Se alkaisi sitten tämä joulu olemaan taputeltu. Joulukuusesta nautitaan vielä hetkisen ja saaduista makeista herkuistakin tovi. Sitten alkaakin se perinteinen tammikuu ja tsemppaus liikunta- ja ruokarintamalla. Josko nyt niiden osalta innostus jatkuisi hieman pidempään mitä viime vuonna. 

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille, me lähdetään tästä kohta fiilistelemään Vain elämää - konserttiin Hartwall-areenalle :)

Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Hauska kuulla, että sukat sitten valmistui;) Kauniita lahjoja olit saanut!

    VastaaPoista
  2. Viime tinkaan meni, mutta ihme kyllä valmista tuli tosiaan :) Hitsit ku unohdin jo sen sun nurjan tyylin, sun pitää seuraavaks taas näyttää ku nähään ja samoin se silmukoiden poimimisen taktiikka ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!