12.4.2015

Aurinkoisen kevätpäivän lähiseutumatka


Pitkään jatkunut flunssaputki on vienyt sen verran mehut, että on jäänyt blogiin kirjoittelukin viime aikoina vähän vähemmälle, mutta täällä ollaan edelleen! Eilisen ihana aurinko houkutteli ulkoilemaan pitkästä aikaa vähän pidemmän kaavan mukaan ja päädyimme pienelle lähiseutumatkalle Tuusulanrantatielle.
 Matkamme ensimmäinen kohde rantaraitilla oli Aleksis Kiven veljen torppa, joka sittemmin on tunnettu Aleksis Kiven kuolinmökkinä (k. 1872). 
 
Kyllä nämä vanhat torpat saavat vaan nykyihmisen aika mietteliääksi siitä miten maailma onkaan kovin lyhyessä ajassa muuttunut ja miten vähällä ihmiset ovatkaan aikanaan tulleet toimeen. Miten itsestäänselvyyksinä sitä kaikkia mukavuuksia pitääkään! Saimme tällä kertaa tyytyä vain kurkkimaan ikkunoista torpan sisuksiin, mutta kesäaikaan pientä maksua vastaan pääsee torppaan tutustumaan myös sisäpuolelle.

Seuraavaksi reitillemme osuva kohde olikin sitten komea Lotta Svärd Säätiön ylläpitämä Lottamuseo-rakennus. Museon lisäksi rakennuksessa toimii ympäri vuoden myös lounaskahvila ja museokauppa.
Emme tällä kertaa vierailleet itse museossa, mutta jo museokaupassakin riitti mielenkiintoista tutkittavaa kuten pula-ajan reseptivihkonen, joka muuten oli yllättävän paksu suhteessa käytössä olleisiin raaka-aineisiin! 

Matkaa eteenpäin jatkettuamme vastaan tuli yllättäen myös ihastuttava sisustus- ja lahjatavaraliike Memories Marin Putiikki.
Vaikka mitä ihanaa hypisteltävää löytyi tuolta ja muutama pikkujuttu mukaankin tarttui.
Näitä jo Habitaresta bongaamiani Kuitukuun viinipullokortteja oli pakko pari napata mukaan. Mielestäni kerrassaan hauska oivallus kaikessa yksinkertaisuudessaan :) 

 Eväspullat istahdimme nautiskelemaan laiturille Halosenniemen kupeeseen Tuusulanjärven rannalle.
Jäät oli jo lähes tipotiessään, jee!

Upean aurinkoinen päivä antoi kyllä mukavasti virtaa, josko tästä pienestä talvihorroksesta pikkuhiljaa jo heräisi. Grillikausikin innostuttiin jo korkkaamaan ja kyllä ekat grilliherkut ja uudet perunat (vaikkakin espanjalaiset) maistui vaan tosi hyvälle! Ulkoilupäivä antoi sen verran virtaa, että innostuin vielä illalla pyöräyttämään saaristolaisleipä- ja Siken sämpylätaikinankin eli nyt on sitten ainakin leipää hetkeksi kerrakseen jemmassa! :D

2 kommenttia:

  1. Ihanalta päivältä kuulostaa! :) Tuo Marin putiikki saa suuntaamaan Tuusulan seudulle aina tasaisin väliajoin, varsinkin joulunaikaan on oikea jouluihmisen taivas :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä mukava retkipäivä tosiaan :) Ja tuo Marin putiikki oli itselle ihan uusi tuttavuus, jonne pitää kyllä (viimeistään sitten joulun aikaan) ehdottomasti poiketa vielä toistekin!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!