19.7.2015

Kotimaan kesämatkailua: Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Mikkeli

Hupsistakeikkaa! Niin se vaan sitten pitkäkin loma loppuu joskus ja huomenna kutsuu taas arki ja työ. Voi hitsit,  lomailuun ei vaan taida kyllästyä ikinä... Itseä ei edes hellepäivien vähyys juuri häirinnyt, koska aurinkoisiakin päiviä lomaan mahtui ihan kivasti. Toki Maltan loma saattoi hieman myös auttaa asiaa :) Hieman tämän kesän lomajuttuja haluaisin tännekin vielä muistella eli pieni kuvakooste olisi meidän yhdestä kotimaan roadtripistä seuraavaksi luvassa.

Tänä kesänä suuntasimme siis mieheni, siskoni ja siskontyttöni kanssa muutaman päivän kesälomamatkalle, jolla kävimme Porvoossa, Loviisassa, Lappeenrannassa ja Mikkelissä. 
Porvoon vanha kaupunki se vaan on aina yhtä ihana ja vielä kun kauniissa auringonpaisteessa saatiin tuolla kuljeskella, niin mikäs sen mukavampaa!
Loviisan kirkko.
Loviisan Laivasilta Loviisanlahden rannalla.
Loviisassa piipahdimme vain pikaisesti katsastamassa meille entuudestaan melko tuntemattoman kaupungin. Loviisan rannan alue oli näin kesäaikaan ainakin todella viihtyisä muutamine ravintoloineen ja liikkeineen.

Loviisasta jatkoimme matkaa kohti Lappeenrantaa, jossa yövyimme yhden yön leirintämökissä Huhtiniemen leirintäalueella. Täytyy sanoa, että mökki ei ollut viihtyisimmästä päästä ja yleiset tilatkin olivat kuin suoraan 70-luvulta eli voipi olla, ettei tuonne enää päädytä yöpymään...! Mutta kyllä siinä nyt yhden yön pärjäsi hyvin ;)
Seuraavana (ja ihme kyllä jälleen aurinkoisen lämpimänä!) päivänä suuntasimme kanavaristeilylle Saimaalle, joka risteili aina ensimmäiseen Mälkiän sulkuun asti.
 Seinämästä näkee mistä asti vesi laskettiin alas ennen sulusta eteenpäin jatkamista. Aika jännä kokemus näin ensikertalaiselle!
Maisemaa Lappeenrannan linnoitukselta.
Lappeenrannan hiekkataidetta.

Huikeita veistoksia kertakaikkiaan!


Lappeenrannasta jatkoimme matkaa illaksi Mikkeliin, jossa yövyimme kaksi seuraavaa yötä leirintämökissä Visulahden leirintäalueella. Visulahdessa oli onneksi hieman Lappeenrantaa viihtyisämmät mökit ja yleiset tilatkin siistit. Grillikatoskin oli ihan mökkimme lähellä Saimaan rannalla <3
Tuttuja tyyppejä vahakabinetissa ;)
Visulahti oli ihan mukavaa vaihtelua 9-vuotiaalle siskontytölle (yleensä kesän vakkarireissukohde on Lintsi) ja ainakin ihan tyytyväiseltä hän vaikutti tähänkin kohteeseen :) Mm. vesiliukumäkiä, pomppulinnoja, vahakabinetti, mönkijäajoa ym. aktiviteetteja löytyi tuolta. Miehen kanssa käytiin ajamassa mikroautoillakin ja se vasta lystiä olikin! Ihanaa vauhdinhuumaa :D

Mikkelissä tuli käytyä myös Kenkäverossa.

Nukketaidetta.
Puutarhan kaunokaisia.
Näyttävä alueen ravintolarakennus.
Kenkävero on siis Mikkelin vanhassa pappilassa toimiva ravintola, puutarha ja käsityökauppa. Kaunis ja käymisen arvoinen paikka tämäkin, jos Mikkelin suunnilla liikkuu!

Nyt pitääkin sitten pikkuhiljaa alkaa valmistautumaan yöpuulle..
Eikun hyvää tulevaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!