19.8.2013

Italian tuliaisia ja kuvankäsittelyä

Saatiin ihania ruokatuliaisia Italiasta, kiitos vaan vielä tuojalle ;) Päädyin niitä kuvattuani hieman leikkimään kuvankäsittelyohjelman kanssa. Aika vähän on tullut loppujen lopuksi käytettyä kuvankäsittelyohjelmia, lähinnä vain kuvien rajaamiseen tai kirkkauden säätämiseen. Viime syksynä kävin aikuisopistossa lyhyen peruskurssin järjestelmäkameran käytöstä ja siellä yhdellä kerralla keskityimme nimenomaan kuvankäsittelyn saloihin. Oikeastaan päällimmäisenä mieleen jäi opettajan toteama siitä, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa ottaa saati käsitellä kuvia, kun kaikki riippuu niin siitä mitä kuvalla halutaan sanoa. Halutaanko, että esim. ihmisen mittasuhteet ja ihonvärit ovat juuri "oikeat" vai halutaanko ehkä tahallaan vääristää tai ylikorostaa tiettyjä ominaisuuksia jne. Eli loppujen lopuksi vain taivas on rajana, joten siitä vaan revittelemään kuvien käsittelynkin kanssa :D

Itse olen nyt muutaman käyttökerran jälkeen tykästynyt tuohon PicMonkey-ohjelmaan. On todella helppokäyttöinen ja riittävä ainakin vielä näin aloittelijan käyttöön. Näihin kuviin sopi mielestäni hieman vanhahtava tunnelma, joten valitsin PicMonkeyn teemoista tähän teeman School ja siitä efektiksi Yearbookin. Sen jälkeen lisäsin vielä vähän utuista efektiä Duskista, vähän kirkkautta Exposuresta ja lopuksi tekstin ja siinäpä se!


Lopputuloksesta voi sitten olla montaa mieltä, mutta itsellekin tämä on nyt vielä niin harjoittelua, että en nyt siitä niin paineita jaksa ottaa ;) Lähinnä tarkoituksenani oli tällä rohkaista muitakin aloittelijoita ja kuvankäsittelystä kiinnostuneita rohkeasti kokeilemaan kuvankäsittelyä, kun on loppujen lopuksi vielä aika hauskaakin puuhaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!