15.12.2013

Jouluinen Tukholma


Nyt vihdoin vielä kuvien kera viime viikonlopun Tukholman matkan tunnelmia! Ensimmäinen päivä Tukholmassa vierähti pitkälti vanhassa kaupungissa ja ydinkeskustan kaupoissa kierrellen. Mm. näitä ihania paperitähtiä näkyi näyteikkunoiden lisäksi monen asunnon ikkunoita koristamassa. Kauniita!
 Vanhan kaupungin pikkuputiikeissa riitti ihasteltavaa...
 Enpäs muuten muistanutkaan miten massiivinen rakennus tuo kuninkaanlinna onkaan! 
Ja, että vartijoilla on noinkin hurjat asevarustukset...
Kuninkaanlinnan liepeiltä matka jatkui vanhan kaupungin suurtorin joulumarkkinoille. Suurtori on nimenä kyllä hieman harhaanjohtava, koska aika pienestä alueesta lopulta on kyse. Mm. kauniita käsitöitä ja kuumaa glögiä löytyi täältä.
 Matkan toisena päivänä suuntasimme Södermalmin sisustusputiikkeja katsastamaan.
Erityisesti alla olevan kuvan hyllykköön iskin silmäni ja mahdollisesti joku vastaavanlainen pitää vielä jostain siis metsästää. Bolia taisi merkiltään tämä olla.
Kulttuuria matkaan ympättiin vierailemalla kaupungin valokuvamuseo Fotografiskassa. Museossa oli esillä neljän eri kuvaajan kuvia ja niistä ehdoton suosikkimme oli Elliott Erwitt. Nyt jo 85-vuotiaan kuvaajan kuvissa oli hauskoja oivalluksia ja komiikkaa. Vaikuttavaa oli myös miten monessa maassa kuvaaja oli kiertänyt kuvaamassa, jopa Helsingistä oli yksi lavatanssikuva päässyt näyttelyyn esille :)
Matkan viimeisenä päivänä suuntasimme vielä Skansenille joulutunnelmaa katsastamaan.
 
Sellaista kivaa Tukholmassa! 

Eilen piipahdettiin sitten vielä Tallinnassakin! Tosin ihan päiväreissun verran. Enemmänkin olisi viihtynyt eli pitää pian mennä uudestaan. Ihan yksi lempikaupungeistani kyllä! Mutta nyt valmistautumaan taas työkiireiden täyttämään arkeen. Joulukuu menee kyllä aina niin vauhdilla, enää viikko jouluun! Tiistaina saadaan joulukuusi jee! Josko se toisi mukanaan sen vielä hieman kodista uupuvan, täyden joulutunnelman :) 

Tunnelmallista joulunalusviikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma Tukholmassa -joulu fiilistelyä.
  Tehän olette ennättäneet hyvin reissaamaan. Mukavaa joulun odotusta
  t.Sanna

  VastaaPoista
 2. Juu kyllähän tuolta sitä joulun tunnelmaa löytyi yllin kyllin ja sisustuskauppoja myös! Ja kiitos, mukavaa joulun odotusta myös sinne :)

  VastaaPoista
 3. Vau, joulutoritko löytyvät näin läheltä. En arvannutkaan, että Tukholmassa on noin jouluista. Pitääpä suunnitella itsekin piipahdus siihen suuntaan :) SATU

  VastaaPoista
 4. Kyllä vaan :) Ja itse asiassa Helsingissä ja Turussakin on ihan kivat joulutorit joulun aikaan ;)

  VastaaPoista
 5. Mukava nähdä pieni kurkistus muihinkin joulutoreihin. Itse ehdin tänä vuonna vain Turun Vanhalle suurtorille, jossa olin myyjänä seurakuntamme kojussa. Harmi kun et sattunut sinä viikonlopuna käymään kun me olimme siellä. Olisi ollut hauska yllätys. Täytyy sanoa että hurjan hauskaa oli myyntihomma ja kauppakin sujui hämmästyttävän hyvin, vaikka kojuja ja tavaraa tuntui olevan pilvin pimein.Toreilla on tunnelmaa.Ylimpänä kuvissasi oli hyvä esimerkki tähtibuumista. Koko ikkunallinen tähtiä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oiskin ollut hauska sattuma! Ja joo, tähtibuumiin oon kyllä ihan hurahtanut :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!