8.12.2013

Lentofiasko: Tukholmaan matkaamisesta

Tukholmasta on nyt kotiuduttu ja olipa reissu! Kuvittelin, että lentäminen olisi se näppärin tapa siirtyä täältä pääkaupunkiseudultamme naapurimaan pääkaupunkiin, mutta ei se nyt ihan niin sitten ollutkaan. Aluksi sähelsimme itse niin, että mies oli jäädä kokonaan pois matkasta, mutta paluulentojen kanssa Finnair sähelsi niin, että lopulta maksoi minulle ihan sievoisenkin summan siitä, että tulin aiemmalla lennolla kotiin enkä koneella, johon olin alunperin paikkani varannut. Sen koneen Finnair oli meinaan jostain syystä onnistunut ylibuukkaamaan! Enpä tiennyt, että sekin on mahdollista! Ei siis kannata pitää mitenkään itsestäänselvänä, että pääsee lennolle, vaikka miten on ajoissa paikan varannut :/

Melko poikkeuksellistahan tämä meidän kohdalle osunut epäonni lentojen kanssa oli, mutta kyllä siitäkin huolimatta aion jatkossa suosia Tukholmaan matkatessa laivavaihtoehtoa. Menopaluu lentokentältä kaupunkiin paikallisjunalla on melko kallista, yhteensä 250 kruunua (n. 28 euroa tämän hetken kurssilla). Lentokentälle ja sieltä pois junalla matkaavilta kerätään ekstramaksua 75 kruunua/ suunta, mikä tuntuu itsestä vähän oudolta. Juna ei kuitenkaan käsittääkseni mitenkään kierrä lentokentän asemalle vaan asema on ihan "normaali" pysäkki siinä missä muutkin. Ekstramaksun voi kuitenkin välttää menemällä ensin bussilla Märstan asemalle ja jatkamalla siitä junalla kaupunkiin/ kentälle. Tuohon bussijuna-yhdistelmään käy myös esim. kolmen päivän Tukholman alueen julkisten kulkuneuvojen matkakortti. Periaatteessa Tukholmassa pärjää aika hyvin ihan jalkaisinkin liikkuen, mutta me hommasimme tuon kolmen päivän matkakortin lähinnä lentokentälle ja hotellille matkaamista ajatellen, koska hotellimme ei sijainnut aivan ydinkeskustassa. Ja oli tuo kortti muutenkin eri kaupunginosissa näin talvikeleillä liikkuessa kyllä todella kätevä.

Yövyimme Courtyard Stockholm Kungsholmen hotellissa. Hotellin valitsin sen saamien hyvien arvostelujen ja siihen nähden kohtuullisen hintansa vuoksi (Tripadvisorin arvosteluissa hotelli on tällä hetkellä sijalla 8. Tukholman 161:stä hotellista). Hotelli olikin todella viihtyisä ja erityisesti aulatilat ja ravintola olivat varsin tyylikkäät ja modernit. Aamupala oli myös monipuolisuudessaan hyvä ja runsas. Metroasema sijaitsi muutaman sadan metrin päässä hotellista ja metromatka kaupunkiin kesti n. 10 min. Itse hotellista en moitittavaa keksi, mutta lyhyellä kaupunkilomalla hotellin sijainti ihan ydinkeskustassa olisi ehkä ollut kuitenkin parempi vaihtoehto ainakin näin talvisaikaan matkatessa.

Jottei tästä tule ihan maratoonipostausta taidan jättää Tukholman matkakuvasadon seuraavaan postaukseen... Alla kuitenkin tämän postauksen piristykseksi muutama lempparikuvani valokuvanäyttelystä, jossa Tukholmassa kävimme.
 
Molemmat kuvat by Elliot Erwitt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!