1.4.2014

Thaimaan matkan hotellikokemuksia - Phuket: Kata Beach & Patong, Phi Phi, Koh Lanta ja Krabi

Reissumme majapaikoista olimme ennakkoon varanneet vain ensimmäisen kohteen 2 ensimmäistä yötä. Tropical Garden Resort sijaitsi vain pienen kävelymatkan päässä Phuketin Katan ja Kata Noin rannasta, mikä oli yksi hotellin keskeisistä valintakriteereistä. Hotelli oli melko iso, kolmen tähden hotelli ja huoneemme oli hotellin kolmannessa kerroksessa, jonne rappusia kertyi melkoinen määrä. Reilu sata rappusta taidettiin laskea alhaalta asti huoneeseen olevan, vaikka osan matkasta pääsi hissilläkin! Kevyttä porrastreeniä kaipaaville hyvä valinta siis ;) Huoneemme oli ihan hyvä, mitä nyt tv ei toiminut, mutta ei sitä kyllä kaivattukaan. Plussaa oli parvekkeen maisema merelle. Aamupala oli ulkona; lintuja pomppi lautaselle, jos jätti lautasen vahtimatta ja kylmäsäilytystä vaativat ruuat seisoivat buffetpöydissä lämpimässä. Olimme hotellissa lopulta yhteensä 4 yötä, mutta vain kahteen ensimmäiseen aamuun otimme aamupalan. En välttämättä uudelleen yöpyisi tässä paikassa, koska uskon että samaan hintaan Katalta saa paremmankin majoituksen, ainakin ajoissa varatessa..
 Hotellihuoneen parvekkeelta yo. kuva ja alempi kuva portaikosta matkalla huoneeseen.

Phi Phillä yövyimme kahdessa eri paikassa. Arboreal hotellissa ja Andaman Beach Resortissa.
Arboreal oli mäen kupeessa eli jälleen rappusia reilusti. Näkymä oli kuitenkin parvekkeelta huikea, huone siisti ja ilmastointi toimi. Miinuksina jyrkkä rappusnousu, yöllinen yökerhojen meteli ja onneton aamupala (muna, paahtoleipä hillolla, kahvi, lasi mehua).
Kaksi muuta yötä Phi Phillä sujui rauhallisemmissa merkeissä Andaman Beach Resortin bungalowissa, meteliä ei kuulunut lainkaan. Huone oli kuitenkin vähän ränsistynyt ja pidemmän kävelymatkan päässä ravintoloista eli niistä miinukset. Uima-allas ja sijainti rannan kupeessa olivat plussia.

Koh Lantalla vietimme yhden yön neljän tähden Lanta resort hotellissa Long Beachillä ja Kantiang Bayllä yhden yön merenrantabungalowissa Marine parkview resortissa. Lanta Resortissa huoneemme oli hotellin halvin, jolloin näkymä parvekkeelta oli tielle. Tämä ei sinänsä haitannut, kun melko myöhään iltapäivästä vasta saavuttiin kohteeseen eikä huoneessa kauaa aikaa vietetty. Huone oli siisti, mutta suihku toimi oikuttelevasti. Allasalueet ja aamupala olivat kuitenkin ehdottomasti koko reissumme parhaat täällä! Myös sijainti kivan Long Beachin rannan läheisyydessä oli hyvä. Tänne voisin mennä toistekin. Itse Long Beachin miinukseksi pitää tosin mainita illalla runsain mitoin ilmaantuneet moskiittot, joita ei muissa paikoissa ollut kuten täällä!
 Lanta Resortin pienempi allasalue illalla.

Hotellin altaalla uimme vielä illalla yhdeksän jälkeen ja tunnelma oli suorastaan maaginen! Niin hiljaista, kun ei muita ihmisiä näkynyt missään. Upeaa tähtitaivasta ja täysikuuta olisi voinut tuijotella altaassa kelluen loputtomasti! Parasta rentoutumista ikinä <3

Toinen Koh Lantan majapaikkamme Marine Parkview sijaitsi aivan merenrannassa Kantiang Bayn rannassa (Long Beachia ehkä n. 20 km alempana saarella) ja näkymä bungalowista (ainut ihan rannassa sijaitseva tässä majapaikassa) päivällä oli täydellinen! Illalla vesi tosin laski niin, että rantakivikot tulivat näkyviin ja näkymä oli vähemmän upea. Huone oli perustasoinen, mutta aiempiin majapaikkoihimme verrattuna edullinen. Miinuksena täällä oli bungalowin ulko-oven iso rako, josta sisään pääsi pari pientä gekkoa! Onneksi ne saatiin pyydystettyä ja heitettyä ulos, minkä jälkeen täytimme oven raon pyyhkeellä eikä enempää yllätysvieraita ilmaantunut! =/
Marine Parkview bungalowin terassilta näkymä päivällä rantaan.

Krabilla yövyimme myös kahdessa paikassa. Ensin yhden yön aivan rannan ja keskustan tuntumassa sijaitsevassa Phra Nang Innissä ja kaksi seuraavaa yötä hieman edullisemmassa Alis hotellissa. Phra Nang Innissä huoneemme oli ehkä tyyliltään hienoin ja modernein kaikista yöpaikoistamme. Erikoisuutena kylpyamme makuuhuoneessa :D Täältä tuli otettua sisältä huoneestakin kuvia.
Iso miinus oli kuitenkin, että ilmastointi oli huoneessamme täällä todella huono! Muissa majapaikoissa ei vastaavaa ongelmaa ilmennyt. Sanoisin, että ilmastointi on ehkä yksi tärkeimmistä huoneen ominaisuuksista +30 helteillä! Tämä oli hintavin kaikista majapaikoistamme, joten seuraavat 2 yötä majailimme hieman edullisemmassa paikassa, jossa myös ilmastointi toimi!

Alis hotel oli hieman kauempana keskustasta, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Huone oli melko perustasoa, tällä kertaa erikoisuutena parvekkeella oleva saavimainen amme!
Saavin jätimme testaamatta, mutta allasalue oli pienuudestaan huolimatta viihtyisä. Rannat eivät Krabin Ao Nangissa olleet itse asiassa kovin kummoiset, joten allas oli mukavampi vaihtoehto uimiseen siellä.
Huoneen plussana on pakko mainita mahtava sadevesisuihku! Suihkut olivat monessa paikassa vähän oikuttelevia (veden lämpötila ja paine vaihteleva), mutta täällä toimi! Hotellin alakerrassa oli lisäksi biljardipöytä, jota pääsi pelailemaan ilmaiseksi. Saattaisin majoittautua tänne muutamaksi yöksi jopa uudelleenkin, vaikka huone hieman vanhahtava suihkua lukuun ottamatta olikin.

Matkamme viimeinen majapaikka oli Patong Mansion Phuketissa. Paikka oli todella siisti, mutta kävelymatka rantaan oli ehkä aavistuksen liian pitkä kuumalla. Hotellissa oli hissi (luksusta!), toimiva ilmastointi, ok aamupala, rakennuksen katolla oli pieni uima-allas ja huone oli siisti + henkilökunta ystävällinen eli kyllä tätäkin paikkaa uskallan majapaikaksi täällä suositella. Myöskään kaupungin öinen häly ei tänne kuulunut, mikä olikin yksi hotellivalinnan tärkeimmistä kriteereistä täällä. Huone oli lisäksi kaikista majapaikoistamme selvästi edullisin; vain n. 20 euroa yö, kun muissa paikoissa hinta vaihteli 40 eurosta 70een euroon. Yllätyinkin majapaikkojen hintatasosta muualla kuin Patongilla, kun olivat mielestäni hieman ylihinnoiteltuja kohteiden muuhun hintatasoon ja huoneiden tasoon nähden. Ehkä ensi kerralla varaisin majapaikkoja enemmän jo ennakkoon, jotta valinnan varaa olisi vielä laajemmin. Toisaalta viime hetken varaamisessa oli huippua, kun pystyi mielensä mukaan vaihtamaan maisemaa, kun siltä tuntui. Eli mitenkään mahdotonta se ei kuitenkaan ole; ainakin näin maaliskuussa. Suurimman sesongin aikaan joulu-tammikuussa tietysti tilanne voi olla huonompi.. 

3 kommenttia:

  1. Elämyksellinen reissu varmaan. Ainakin hotellien vaihtuuvuuden kannalta ; )) Tuostapa saa jo hyvän listan hotelleista ja niiden tasosta, jos tuonne päin matkustaa. Nuorena sitä näyttää jaksavan : )). Itseä jo hengästytti ajatella noin tiuha tahti pakata ja purkaa matkalaukkuja, mutta mutta kokemusta teille ainakin karttui,en epäile. Kesää odotellessa... ; ) ...ja nyt aurinkoista kevättä meille kaikille!

    VastaaPoista
  2. Mmmm...herkulliselta näyttää ja maisematkin hienoja. Jos joskus tuutte kylään,niin taidanpa tarjota "vain" kakkukahvit. ; )) Niin olette päässeet hienojen makujen maailmaan että...arvaat loput. : ))

    VastaaPoista
  3. Joo mulla aina vähän vaikeuksia pysyä paikoillaan reissuissa :D Silti en kokenut tahtia liian rankaksi vaan olo oli todella levännyt tän reissun jälkeen. Mm. 4 kirjaa luin reissun aikana, mikä on enemmän mitä yhteensä moneen vuoteen! Ja rinkkojen kanssa matkattiin, niin se vähän helpotti siirtymisiä.Mutta joo toki ymmärrän, että kaikkien juttu toi paikkojen tiheä vaihtaminen ei varmasti ole. Ja äläs ny, aina oot herkullisia ruokia tarjoillut, kun ollaan kyläilty ;D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!