22.5.2014

Antiviherpeukalon pihasuunnitelmia

Kyllä kesäihmisiä on nyt hemmoteltu ihanalla auringon paisteella ja lämmöllä. Parasta tässä on se, että kesä on vasta aivan aluillaan, jee! Lämpimät kelit innoittivat sunnuntaina suuntaamaan Plantageniin, josta mukaan napattiin  mm. ensimmäiset kesäkukat kuistia koristamaan. Etupihan hieman varjoisalle kuistille valitsin ruukkuun viime vuoden tapaan kauniin Puutarhahortensian.
Kaveriksi amppeliin päätyi puolivarjoisassa paikassa viihtyvä Ruusuliisa.
Takapihamme terassi taas on kesällä todella aurinkoinen, jopa paahteinen paikka. Pihan pienelle nurmialueelle en taida uskaltautua mitään kasvattamaan, vaikka esim. pensasvadelma tai kirsikkapuu ihana siellä olisikin...
197
Kuva täältä.

Terassin reilun kolmen metrin pituinen ja puolen metrin levyinen kukkalaatikko tuntuu  turvallisimmalta kohteelta antiviherpeukalon uusiin kokeiluihin. Laatikko ei ole aivan suorassa paisteessa, joten  ainakin muutamaa eri salaattilajiketta ja yrttiä uskaltaudun siihen aloittelijana kylvämään.
Kuistin paahteisimmassa paikassa uskoisin parhaiten menestyvän joko mansikka- tai kirsikkatomaattiamppelin, joten kukkia ei juuri takapihalle päädy kuin mahdollisesti ruukkuihin (tosin noita kuvassa näkyviä Malva-kukan siemeniä ajattelin myös huiskaista yrttien ja salaattien kaveriksi kukkalaatikkoon).
Sisällä maljakossa kukkivat parhaillaan terttuneilikat.

En siis todellakaan ole mikään viherpeukalo, joten saapi nähdä miten noiden pihakasvien kanssa käy! Ainakin basilikaa ja chiliä olen aiemmin onnistunut ruukuissa hetken hengissä pitelemään eli toiveikkain mielin edetään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!