10.8.2014

Kesäisen Helsinki-päivän helmiä: Katajanokanranta, Putte's pizza ja Club for five

Eilen hyppäsimme lähijunaan pyörien kera tarkoituksenamme viettää niin sanottua turistipäivää Helsingissä. Ajatuksena oli mennä venebussilla myös Pihlajasaaren rannoille, mutta päätimmekin pilvisenä päivänä säästää tuon aurinkoisemman päivän retkikohteeksi.
 
Rakastan merta ja nykyisenä vantaalaisena olen siitä ehkä jopa eniten (no joo, runsaan ravintola- ja tapahtumatarjonnan lisäksi) helsinkiläisille kateellinen! Tällä reissulla erityisesti Katajanokan rannan pieni ja rauhallinen puistoalue meren äärellä oli kovasti mieleen.
 Pyöräreitin varrella oli kivoja nurmialueita, jotka oikein huusivat heittämään piknik-mattoa ylleen! Seuraavalla kerralla siis ehdottomasti myös piknik-kamat mukaan tänne suunnatessa. Olipa muuten joku ollut teltassakin yötä täällä, kun juuri purkivat yösijaansa ohi ajaessamme.

 Matkamme jatkui ohi purjelaivojen ja maailmanpyörän kohti kauppatorin kunnostettua, vanhaa kauppahallia.
Oikein siistiä ja kauppahallien tapaan freesiä oli täällä.
 E. Erikssonin tiskillä oli tarjolla erilaisia, houkuttelevia kalaleipiä. Ja kun pakko jotain herkkua oli taas päästä maistelemaan, niin yhden jokiravuilla ja majoneesilla vuoratun reissarin nappasin täältä matkaan, nam!
 Kauppatorilta suuntasimme Narinkkatorille kansainvälisille suurmarkkinoille. Ruokapainotteisilla markkinoilla oli tarjolla mm. saksalaista braatvurstia, italialaisia ja hollantilaisia juustoja ja makkaroita sekä englantilaista teetä ja fudgeja.
 Narinkkatorilta suuntasimme lounastamaan Putte's bar and pizzaan. Uusia pizzamakuja tuli testailtua munakoiso-chevre-pizzan ja lammaspizzan muodossa! Ei ollenkaan pöllömpiä ja päällysten lisäksi pizzoissa miellyttivät ihanan ohuet ja rapsakat pohjat.
Tänne suunnataan ehdottomasti toistekin pizzanälän iskiessä!

Pizzojen jälkeen kahviteltiin pikaisesti kaverin kanssa Henry´s pubin terassilla ja sitten suunnattiin takaisin rantaa kohti. Matkalla pysähdyimme kuuntelemaan Esplanadin lavalla esiintynyttä Club for fivea. Ihana ylläri, kun saatiin sattumalta ympättyä yksi konserttikin reissuun mukaan. Yhden yhtyeen joululevyn omistankin entuudestaan ja nyt tuli kieltämättä houkutus hommata lisääkin tämän iloisen ja taitavan porukan tuotantoa!
Seuraavaksi suuntasimmekin sitten Suomen korkeimman benjin juurelle....
 Ja jos joku jo luuli, että myös huipulle, niin ehei, vaan todellakin vain juurelle! :D 
Itse asiassa aika tarkalleen 10 v. sitten olen benjihypyn kyllä uskaltautunut hyppäämään ja vaikka kokemus olikin silloin upea, niin enää en tuonne ylös uskaltautuisi. Nykyään hirvittää jo pelkkä vierestä katsominenkin :D
Benjipaikalta poljimme vielä hetken matkaa rantaa eteenpäin, pysähdyimme virvokkeille Mattolaiturille ja kävimme katsastamassa Pihlajasaareen vievän venebussin lähtöpaikan Merisatamassa.

Helsingissä on kyllä kiva käydä erityisesti näin kesäisin ilman mitään sen kummempaa ohjelmaakaan. Ohjelmaa täällä toki riittäisi joka makuun monenmoista. Erityistä kuhinaa tänä lauantaina kaupunkiin toivat HJK-Barcelona peliin suunnanneet jalkapallofanit (yhteensä jopa 40 000 kuulemma!), maailman koiranäyttelyyn 2014 osallistuneet karvatassut sekä Flow-festareille suunnanneet hipsterit ;)

2 kommenttia:

  1. No johan saitte kaikenlaista yhteen päivään mahtumaan:) Kuulosti kivalta reissulta!

    VastaaPoista
  2. Juu loppujen lopuksi vielä aika pienellä alueella pörräiltiin mut siihenkin mahtui tosiaan monenmoista kivaa nähtävää! Seuraavaks sit vaan suunnittelemaan tulevan Tallinnan reisun kohteita, jee ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!