25.8.2014

Rapujuhlat

Lauantaina laitettiin pöytä koreaksi rapukekkereiden kunniaksi.
 Menu

Palsternakkakeitto 

Krustadit mätitäytteellä

Rapuja paahtoleivän, sitruunan, tillin ja voin kera

Kanavuohenjuustosalaatti paholaisenhillolla

Mango-pannacotta 

Puolukkakakku
 
Palsternakkakeitto

2 palsternakkaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl kuohukermaa
Voita
Vettä

Keiton resepti työvaiheineen löytyy täältä.
Krustadit mätitäytteellä

Täyte: 
1 prk smetanaa
1 prk mätiä (Ikea)
puolikas punasipuli
mustapippuria
suolaa (ei välttämättä tarvitse lainkaan) 

Koristeeksi tilliä.
Krustadien pohjat Ikeasta.
 
Ravut pakastealtaasta sulatettuja ;)
 
Salaatti ja mango-pannacotta olivatkin sitten illan emännän käsialaa, 
mutta puolukkakakkuun vielä resepti alla. Kuvia näistä ei valitettavasti tullut napattua.

Puolukkakakku

Pohja:
75 g voita
n.200 g digestivekeksejä   

Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. 

Täyte:
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5dl puolukoita
2tl vaniljasokeria
1,5dl sokeria
5dl turkkilaista jogurttia
8 liivatelehteä
Tilkka kiehuvaa vettä

Vaahdota vaniljakastike. 
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Soseuta puolukat ja sokerit. 
Sekoita jogurtti, vaniljavaahto ja puolukkasurvos. Purista ja sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä n. tunnin ajan.

Pinnalle:
4dl vettä
1dl puolukkamehua
1,5dl hyytelösokeria
2,5dl puolukoita

Kiehauta vesi ja puolukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja puolukat. 

Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle vuokaan. Hyydytä pari tuntia.
 
Kakku oli muuten ihan hyvää, mutta täytteestä tuli omaan makuun ehkä hieman liian runsas. Myös päällisen kanssa kävi vähän hullusti, kun pakastemarjat teki tepposet ja kiille ei sitten hyytynytkään kunnolla. Seuraavalla kerralla mahdollisesti jopa puolittaisin sekä täytteen että päällisen määrät. 
 Pitäisi kyllä harrastaa tällaista pitkän kaavan mukaan illastamista useamminkin!

Tunnelmallista  viikonjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!