27.8.2014

Mattorulettia

Piipahdin viime viikolla Askossa katsastamassa jo aiemmin täällä olohuoneeseen pohtimiani mattoja ja yllättäen (sekä valitettavasti!) vaihtoehdoista hintavin Kioto miellytti tietenkin eniten. Mutta koska en juuri muualta ole varteenotettavia mattoja vielä katsastanutkaan, niin jätin maton ainakin toistaiseksi vielä kauppaan. 
Päädyin sen sijaan pahinta mattokuumetta lieventääkseni pyörittämään olohuoneessa pientä "mattorulettia" kodin jo olemassa olevilla matoilla.

Lähtötilanne
 
Lähtötilanteessa sohvan edustalla maton virkaa toimittaa Askon vaalea Athene ja vitriinin edustalla jo vuosia sitten Askosta ostettu nukkamatto.

Vaihtoehto 1.
 Ensimmäisessä vaihtoehdossa sohvapöydän alle päätyisi yläkerran askarteluhuoneesta alas roudattu Annon puuvillamatto Lankku, nukkamatto pysyisi nykyisillä sijoillaan ja harmaa Athene menisi yläkertaan.

Vaihtoehto 2.
 
 Toisessa vaihtoehdossa nukkamatto siirtyisi sohvapöydän alle, Lankku vitriinin edustalle ja Athene edelleen yläkertaan.

Vaihtoehto 3.
Kolmannessa vaihtoehdossa Athene siirtyisi vitriinin edustalle, nukkamatto sohvapöydän alle ja Lankku pysyisi yläkerrassa. Athene on kuitenkin mielestäni tähän vähän turhan vaalea eikä oikein mätsää Tanzania-verhon värien kanssa, joten...

Lopputulos
Lopputuloksena pientä vaihtelua olohuoneeseen saatiin siirtämällä Lankku vitriinin edustalle ja nukkamatto sohvapöydän alle. Nukkamatosta olisin jo valmis luopumaankin, mutta täydellistä ja isompaa mattoa sohvan edustalle vielä etsiessä tyydyn nyt tähän pieneen vaihteluun kodin omilla matoilla!
 Keväällä kotiin kaipaa monesti vähän enemmän väriä, mutta näin syksyn lähestyessä ainakin omaan silmään mustavalkojutut tuntuu taas jotenkin erityisen kivoilta ja houkuttelevilta.
 Mattojen ohella muutamia muitakin uusia juttuja on olohuoneeseen mielessä, mutta niistä lisää myöhemmin :)

Nyt hyvät yöt!

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!