5.9.2014

Ravintolasuositus Helsingissä: Passio - Keittiö ja Baari

Olen aivan unohtanut hehkuttaa heinäkuun lopun ravintolareissuamme huhtikuussa Helsinkiin avattuun Passioon.

 Alla Passion nettisivuilta suoraan poimittu kuvaus ravintolastaan:

Passio on intohimoa ja nautintoa ruoassa, oluessa ja viineissä – sekä ruoan ja juoman toisiaan tukevissa liitoissa. Tarjoamme kotimaisten pientuottajien antimia höystettynä maailman mausteilla, ilman turhaa kikkailua. Juomissa panostamme määrän sijaan käsityöläisyyteen ja laatuun – oluet meille toimittaa Savonlinnalainen Panimoravintola Huvila, Passion omilla repertuaareilla ja viineissä suosimme eurooppalaisia persoonallisia pientuottajia.

Valitsimme listalta kolmen ruokalajin yllätysmenun (45 € tuolloin), jonka neljän hengen seurueestamme muut ottivat sellaisenaan ja minä pyynnöstä ilman punaista lihaa. Iso plussa tästä menun muokkausmahdollisuudesta!

 Menuun kuului keittiön tervehdys, alkuruoka, pääruoka, välijälkiruoka (kyllä!) ja jälkiruoka. Nyt olen jo osan ruokalajeista harmittavasti ehtinyt unohtaakin eikä kuviakaan ole kuin pääruuasta ja jälkiruuasta, mutta rehellisesti voin sanoa, että kaikki näytti ja maistui todella hyvältä! Alkuruokaani sisältynyt kalamousse (muistaakseni siikaa) jäi erityisen maistuvana mieleen.
 Pääruuaksi itselläni oli myös kalaa (muistaakseni nieriää) juureksilla.
 Jälkkäriannoksessa oli jäätelöiden ohessa lakritsibruleeta ja kakkupaloja.

Ruuan lisäksi Passiossa erityisen hyvää oli palvelu. Todella ystävällistä, asiantuntevaa ja ruokaa ei tarvinnut juuri odotellakaan. Harvinaista herkkua suorastaan! Vaikka ruuan hinta saattaa joistain äkkiseltään tuntua korkealta, niin kyllä se toisaalta lähelle tuota äkkiä nousee ihan perusketjuravintolankin menussa (johon tätä ei nyt oikeasti voi tietenkään edes verrata). Ravintolaa onkin monessa yhteydessä nimenomaan kehuttu hinta-laatusuhteeltaan todella hyväksi ja itsekin oman kokemuksen perusteella allekirjoitan tämän ihan täysin. Erityisesti pitkän kaavan mukaan illastamiseen suosittelen paikkaa lämpimästi. Passio sijaitsee ihan Helsingin keskustassa, joten siinä mielessä tuonne on helppo ulkopaikkakuntalaisenkin suunnistaa. Ainut miinus ravintolalle tulee ehkä aavistuksen kolkosta sisustuksesta.

Lisää kokemuksia ravintolasta voi halutessaan lukaista mm. näistä linkeistä:

Herkullista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!