10.11.2015

Miniloma Helsingissä

Viime viikon perjantaina suuntasin kohti Helsinkiä tarkoituksena viettää kunnon turistipäivä naapurikaupungissa. Koska olin jo lounasaikaan liikkeellä, päivä alkoi spontaanilla keitto- ja salaattilounaalla keskustan Virgin Oilissa. Fenkoli-tuorejuustokeitto ja salaateista erityisesti caesarsalaatti tuoreen leivän kera muodostivat oikein kelpo lounaan, varsinkin kun illemmalla oli vielä tarkoitus suunnata ravintolaillalliselle.
 Kuva täältä.

Lounaan jälkeen oli vuorossa visiitti Kiasmaan, jossa en ollut tuohon päivään mennessä vielä kertaakaan käynytkään. Tämä pieni aukko sivistyksessä olikin juuri nyt mukavasti paikattavissa, koska jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina Kiasmaan on ilmainen sisäänpääsy :) 
 Kuva täältä.

Neljään eri kerrokseen mahtui 4 erilaista näyttelyä; Face to Face - Muotokuva nyt, Eri mieltä - Nykytaiteen toisinajattelijoita, Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulu ja Markus Heikkerön Elämä on turhaa baby.
Vauvakollaasi Face to face - Muotokuva nyt -näyttelystä.
Jani Leinosen kantaaottavia teoksia. Vasemmalla alhaalla mm. eri maiden kerjäläisiltä ostettuja kylttejä.
Markus Heikkerön tuotoksia.

Kiasmassa käynti oli ihan mielenkiintoinen, mutta toisaalta samalla selkiytti itselle sitä, että valokuvataiteen museot taitavat olla kuitenkin enemmän se mun juttu. Erityisesti ihmisistä otetut erilaiset tilanne- ja muotokuvat ovat jääneet mieleen aikaisemmilta museovisiiteiltä mm. Tukholman Fotografiskasta.

Kulttuuripläjäyksen jälkeen oli aika suunnata kohti Kampin aluetta ja hotelli Helkaa. Helkan omistaa yksi Suomen vanhimmista naisjärjestöistä. Majoittumalla Helkassa tulee siis samalla edistettyä toimintaa, jonka tavoitteena on tyttöjen ja naisten voimaannuttaminen sekä tasa-arvon ja ekumenian edistäminen. Ei pöllömpää! Rehellisyyden nimissä tämä ei ollut ensisijainen syy miksi Helkaan päädyimme yöpymään, mutta tyylikkyyden ja edullisuuden lisänä mukava bonus kuitenkin ;)
 

Helkasta ei jäänyt tämän reissun perusteella moitittavaa; standardi-huoneemme oli oikein kompakti ja siisti ja aamupalakin hyvä. En sanoisi että loistava, mutta ison peukun annan aamupalan tuoreista herukoista, jotka eivät ihan sitä peruskamaa ainakaan ketjuhotellien aamupaloilla!

Mutta nyt vähän vielä taaksepäin perjantai-iltaan ja illallispaikkaamme Krog Madameen. 
 Kuva täältä.

Vain noin puolen kilometrin päässä hotelli Helkasta sijaitseva ravintola teki vaikutuksen nopealla palvelullaan ja  herkullisella ruuallaan. Kahden hengen seurueemme maisteli listalta bruchettaa, patatas bravaksia, nieriää, lammasta, valkosuklaajuustokakkua ja mantelisuklaakakkua. Pieni miinus tulee ainoastaan jälkiruuasta, jonka annoskoko olisi voinut olla aavistuksen suurempi ;P 

Illan päätteeksi oli ohjelmassa vielä toinen kulttuuripläjäys eli kunnon aivojen nollaus Napapiirin sankarit 2 elokuvan parissa! Mukavan kevyttä hömppäähän tuo oli eli juuri sitä mitä odottaa saattoikin ;D 
https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQo4_HQDH95bQaeEKGBo9dbuPBl7O117pvN4y2K65iw40nrIPKU
Lauantaina suunnattiin vielä minilomamme päätteeksi kaupungille hieman kauppoihin kiertelemään. Sisustuskauppojen osalta aika mukava kauppakierros tuli, kun lähti Kampista kävelemään Fredrikinkatua pitkin (mm. Peroba, Pino), kääntyi Iso Roobertinkadun kohdilta keskustaan päin (mm. Formverk) ja siitä Mannerheimintielle (mm. White On White ja Granit). Ostokset jäivät aika minimiin, ainoastaan Sokokselta tuli muutama joulukoristus ostettua.. Niistä kuvia myöhemmin!

Miniloma teki hyvää, suosittelen lämpimästi! Itselle ainakin jo pelkästään tuo hotellissa yöpyminen tuo sitä pientä kaivattua luksusta arkeen eikä kovin kallistakaan luksusta tässä tapauksessa ollut, kun varsinaisesta matkustamisesta ei juuri kuluja tullut :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!