25.11.2013

Avokadosta: Pastaa ja Guacamolea

Tämä viikko aloitettiin ruokarintamalla avokadopastalla. Ruokavalinta perustui osittain kotoa valmiiksi löytyviin aineksiin, jotka jäivät aiemmin texmex-herkkujen kanssa nautitun quacamole-dipin valmistuksesta yli. En itse asiassa ole mikään avokadon suurkuluttaja, mutta näissä kahdessa reseptissä sitä on nyt tullut kokeiltua ja syömäkelpoiseksi todettua. Ja terveellisistä herkuistahan on kyse, kun hyvien rasvojen lisäksi avokado sisältää hedelmäksi runsaasti myös kaliumia ja proteiinia.

Avokadopastan reseptinä käytin sitä jonkin sortin ruokailmiöksikin kutsuttua, Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta löytyvää reseptiä. Löytyy netistä mm. täältä.

Kyllähän tämä hyvää on, mutta en ehkä silti ihan täysin ymmärrä miten tämä on NIIN älyttömän kovaksi hitiksi noussut. Chiliä laitoin tähän reseptin puolikkaan sijaan kokonaisen eikä ollenkaan liikaa ollut sekään.

Quacamole-dipin halusin valmistaa aiemmin nautittujen tortillojen kera nautittavaksi itse, koska kaupan avokadotahnat eivät sisällä avokadoa nimeksikään. Vain itse tehty on sitä oikeaa, täyttä tavaraa :) Reseptinä käytin Ruokasuosikit-sarjan Meksiko-kirjasta löytyvää ohjetta:

Quacamole (neljälle):

2 isoa kypsää avokadoa
1 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
puolikas sipuli hienoksi pilkottuna
1 tuore vihreä chili siemenet poistettuna ja pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
0,25 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl hienoksi pilkottua tuoretta korianteria + ylimääräistä koristeeksi
suolaa ja pippuria


Terveellistä viikonjatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!