7.11.2013

Porkkanamuffinit ja lehtikaalisipsit

Juureshimo senkun jatkuu ja tällä kertaa makeassa muodossa. Siispä porkkanamuffineita! Resepti on työkaverilta saatu, useaan kertaan testattu ja hyväksi todettu. Ei mitään erityisiä kikkailuja vaadi ja aika perusaineksilla onnistuu.

Porkkanamuffinit (piirakkana pellillinen)

4 dl porkkanaraastetta
1 prk ananasmurskaa
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
100 g voita

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi. Valuta ananasmurska ja raasta porkkanat. Sekoita kaikki varovasti yhteen ja paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuorrute:
6 dl tomusokeria
200 g maustamaton tuorejuusto
100 g voita

Koristeeksi nonparelleja, hasselpähkinärouhetta tms.

Muffinien lisäksi uuniin sujahti tänään lehtikaalia! Näin jossain lehdessä reseptin, jossa lehtikaalia käytettiin lämpimässä salaatissa. Nyt ei kuitenkaan into riittänyt salaatin väkerrykseen, joten päätin sen sijaan kokeilla lehtikaalia ensimmäistä kertaa sipsien muodossa. Ihan tällä simppelillä "reseptillä" sipsit tein.

Toiveikkaana odotin uutta makuelämystä, mutta pakko myöntää, etten nyt ihan myyty näiden makuun ollut. Todella rapsakoita olivat ja koostumus miellyttikin eniten. Mutta maku oli jotenkin. Liian kaalinen. Ja hieman liian voimakas omaan suuhuni. Mutta ihan hauska kokeilu ja kannattaa näille mahdollisuus antaa, jos ei ennen ole kokeillut. Jotain erilaista ainakin perussipseihin verrattuna!

Huomenna päästäänkin taas jo viikonlopun viettoon. Isänpäivää olisi tarkoitus viettää kotikonnuilla omaa isukkia ja isoisää muistaen. Myös kaverin valmistujaisjuhliin suunnataan Turkuun. Kivaa ohjelmaa jälleen luvassa siis!

Hyvät viikonloput sinnekin!

2 kommenttia:

  1. Porkkanamuffinsseja olisi kiva kokeilla vaikka hurjasti sisältääkin sokeria...mutta voisinhan korvata sen aidolla intiaanisokerilla (terveellisempää) jota tuli ostettua 5kg pussi.Mielenkiintoisia nuo Lehtikaalisipsit, enpä ole aiemmin kuullut. Terveellistä,mutta myös minun makuuni lehtikaali on melkoisen voimakas.

    VastaaPoista
  2. Jep, sokeria näissä on paljon, mutta tuo intiaanisokeri kuulostaakin hyvältä "korvikkeelta". Voi olla, että vähän tuota sokerin määrää tästä uskaltaisi muuten vähentääkin. Porkkanassa ja ananaksessakin kun makeutta jo itsessään on. Mutta kannattaa kokeilla, ihan mun suosikkileivonnaisia :p

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!