8.1.2014

Tammikuun tarmosta ja kanaa keltaisessa currykastikkeessa

Tänään meni lievästi sanoen herne nenään, kun olin tammikuun tarmoa täynnä  menossa ottamaan itsestäni toistamiseen mittaa pump-tunnille. Oli sitten muutamalla muullakin pirkolla samat aatokset mielessä. Varttia ennen tunnin alkua kaikki, siis ihan KAIKKI, salin lähialueen parkit oli varattu! Vartin parkkisurffailun jälkeen oli pakko luovuttaa. Ei pumpata tänään, ei. Voi pöh ja höh. Onneksi keli sentään salli reippaan sauvakävelylenkin, että vähän sai liikettä tähänkin päivään. Huomenna sitten vaan viisaampana puoli tuntia ennen tunnin alkua pelipaikalle parkkia metsästämään...

Tammikuun tarmoa on tosiaan jokavuotiseen tapaan selkeästi liikkeellä :) Kaupassakin tämän saattoi huomata mm. maustamattomien kanafileiden ja maitorahkahyllyjen hyllypuutteina. Pakko myöntää, että näitä meilläkin kauppareissulla kärryyn hamuiltiin. Tosin etenkin broilerifileet ovat meillä ympärivuotisessa kulutuksessa normaalistikin. Maitorahka sokeroimattomalla mansikkakeitolla on myös kaikessa keveydessään oikeasti ihan toimiva yhtälö!

Maustamatonta kanaa sen sijaan nautittiin tänään keltaisen currykastikkeen kera. Resepti löytyi tällä kertaa Ruokasuosikit sarjan Thaimaa-kirjasta. Ihan kaikkia aineksia ei löytynyt kaappien kätköistä, joten hieman varioiden mentiin siis!

Kanaa keltaisen currykastikkeen kanssa (suluissa omat variaatiot ja havainnot):

maustetahna:
6 rkl keltaista currytahnaa (riittäisi mielestäni esim. 4 rkl, koska aika suolaista tuli 6:lla)
1,5 dl maustamatonta jogurttia (2,5 dl)
4 dl vettä (2,5 dl)
Kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
Kourallinen tuoretta basilikaa suikaloituna (korvasin kuivatulla)

wokkiainekset:
2 rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
2 nahatonta, luutonta kananrintaa suikaleina (300 g broilerin filesuikaleita + katkarapuja 1 dl)
175 g pieniä maissintähkiä (korvasin pakaste-lootuswokkivihanneksilla)

Koristeluun tuoretta korianteria ja silputtua basilikaa

Ohjeessa kehoitettiin nämä molemmat paistelemaan erikseen, mutta itse paistoin sipulit, kanat ja wokkivihannekset ensin ja lisäsin suoraan tahnan ainekset sekaan. N. 5 min hauduttelua ja katkaravut mukaan. Täysjyväohraa keitettiin lisukkeeksi. Siinä oiva vaihtoehto muuten riisille. Ja niin terveellinen tietty myös ;)

 No mutta tulipas tarinaa kerrakseen. Seuraavaksi ehkä jo sisustusjuttujakin vuorostaan! 
Nyt hyvät yöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!