4.1.2014

Vuodesta 2013 vuoteen 2014

Näin uuden vuoden alkuun tekee monen muun blogistin tapaan mieli hieman kertailla viime vuotta ja siihen liittyneitä merkittävimpiä tapahtumia ja hetkiä. En tiedä kuvittelenko vaan, mutta mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä nopeammin  tuntuvat vuodet vierivän eteenpäin. Välillä tuntuu, että vuodet toistuvat melko samankaltaisina eikä mitään erityistä tapahdu, mutta kuten nyt tätä tekstiä kirjoittaessa huomasin, ainakin vuoteen 2013 mahtui omassa elämässä itse asiassa aika montakin suurta tapahtumaa. Toisaalta eihän sitä aina niin hirveästi tarvitse tapahtua, kunhan itse on eloonsa ja oloonsa tyytyväinen. Ja jos taas kokee, että muutoksen tuulet olisivat tervetulleita, niin pitäisi toimintaansa myös osata suunnata kohti niitä toivomiaan asioita. Mikä ei tietenkään aina ole yhtä helposti tehty kuin sanottu. Mutta ihan pienilläkin asioilla ja muutoksilla voi jo saada aikaan jotain uutta ja hyvää. Liittyi se sitten ruoka- tai liikuntatottumuksiin, lähimmäisten huomiointiin tai työssä viihtymiseen. Tämän kun muistaisi pitää mielessä myös vuonna 2014.

Vuosi 2013 alkoi melko perinteisesti tammikuussa kuntoiluun ja terveelliseen ruokaan panostaen. Helmikuussa flunssa ja muuttotohinat kuitenkin katkaisivat reippaasti käyntiin lähteneen kuntoilukauden. Helmikuun puolessa välissä muutimme siis elämämme ensimmäiseen omaan asuntoon! Kymmenen vuoden vuokralla asumisen jälkeen tuntui mahtavalta tehdä pientä pintaremonttia omaan kotiin, vaikka sitä todella maltillisesti melko uuteen asuntoon tehtiinkin. Makuuhuoneen ja olohuoneen päätyseinät tapetoitiin ja toisen pienemmän makuuhuoneen seinät maalattiin, mutta jo niilläkin sai hieman sitä  oman käden jälkeä (kirjaimellisesti) tähän asuntoon.
Vain viikko muuttomme jälkeen vietettiin kolmannen kummilapseni ristiäisiä juhlavasti kirkossa. Nimensä tuolloin sai ihana Nelli-tyttönen, joka täytti eilen jo kokonaisen vuoden! Pian ristiäisten jälkeen, maaliskuun puolivälissä toteutui puolestaan yksi pisimmistä matkahaaveistani, kun matkustimme Australiaan! Australian Perthissä majailimme 10 päivän ajan siellä asuvien ystäviemme luona ja takaisin tullessa vietimme vielä 4 päivää kosteisen kuumassa Singaporessa. Aivan poikkeuksellisen huikeaa tapahtumaa matkustusrintamalla siis! Kyseessä oli ensimmäinen matkamme niin Aasiaan kuin Australiaankin ja ei kyllä varmasti viimeinen. Mahtavia paikkoja omilla tavoillaan kumpainenkin.
Matkan jälkeen aika hurahti nopeasti arkisissa puuhissa, pääasiassa uutta kotia sisustellen ja vielä viimeisiä tavaroita pahvilaatikoista purkaen. Huhtikuussa merkittävin tapahtuma (ainakin miehen mielestä) taisi olla, kun Porin (miehen synnyinkaupunki) Ässät voitti historiansa kolmannen jääkiekon Suomen mestaruuden! Edellisestä, vuoden 1978 mestaruudesta oli vierähtänyt jo sen verran iso tovi, että riemu mestaruudesta oli luonnollisesti rajaton ;)

Seuraava merkittävä tapahtuma koettiin kesäkuussa, niin ikään Porissa, kun neljäs kummilapsi sai nimensä ristiäisissä. Kyseessä oli miehen veljen esikoispoika ja vanhempien ensimmäinen lapsenlapsi eli kuten arvata saattaa, myös ilo lapsukaisesta on ollut perheessä erityisen suuri :)

Kesällä ja erityisesti kesälomalla tuli panostettua lähinnä ystävien ja perheen näkemiseen sekä kotimaan matkailuun, johon sisältyi muun muassa risteily Helsingin saaristossa, mökkeilyä, Turun DBTL, visiitti Hyvinkään asuntomessuilla, Fiskarsissa ja Porvoon vanhassa kaupungissa. Ulkomailla piipahdettiin vain päivän verran Tallinnassa.
 
Loppukesästä, tarkalleen 17.8, sai sitten alkunsa tämä pikkuinen blogini :) Aika lailla niissä aiheissa täällä on pysytty mitä alunperin ajattelinkin eli sisustushömpötyksissä ja jonkin verran ruoka- ja matkailujutuissakin. Kutakuinkin samalla linjalla jatkanen tänäkin vuonna. Hieman on päivitystahti pidentynyt alkuinnostuksen jälkeen, mutta toisaalta kun harrastuksesta on kyse, niin se sallittakoon. Välillä juttua, tapahtumia ja päivitysintoa vaan on vähemmän ja välillä enemmän. 

Syksyyn mahtui erityisen monta inspiroivaa sisustamisen ystävän tapahtumaa, joista paikan päällä koin itse Helsinki Design Marketin, Habitaren ja Suomen kädentaitomessut. Ihania tapahtumia kaikki, joihin suuntanen mahdollisuuksien mukaan myös tulevana syksynä.
Loppuvuodesta työrintamalla toteuttiin organisaatiomuutoksia, joiden myötä teen nyt ensimmäistä kertaa töitä esimiehen roolissa. Paljon on uudessa roolissa opittavaa ja omaksuttavaa, mutta mielenkiinnolla ja innolla mennään kohti uusia haasteita. Töiden ohessa marras-joulukuu menikin sitten pääasiassa joulua hömpätessä ja erityisen ahkeraan joulutoreilla vieraillessa; Turun, Tukholman, Tallinnan ja Helsingin joulutorit tuli koluttua nääs kaikki! Jos ei nyt mietitä pelkkiä joulutoreja, niin Tukholmassa oli ehkä kokonaisuutena näistä eniten joulutunnelmaa tänä vuonna.
Kaiken tämän arkisen hömpötyksen keskellä saimme kuitenkin myös muistutuksen elämän rajallisuudesta, kun miehen isoisä sairastui vakavasti ja nukkui pois marraskuussa. Vaikka jo pitkän elämän nähneestä ihmisestä oli kyse, niin kyllähän nämä surullisia ja pysäyttäviä tapahtumia ovat aina.

Niin iloa kuin suruakin mahtui siis vuoteen 2013. Päällimmäisin tunne vuodesta on joka tapauksessa kiitollisuus, koska kokonaisuutena vuoteen mahtui kohdallemme enemmän niitä hyviä kuin huonoja asioita. Muutamaan asiaan kaipaan kuitenkin muutosta vuonna 2014.

Työ vei osittain olosuhteidenkin pakosta kohtuuttoman paljon energiaa itseltäni viime vuonna ja vastuun kasvamisesta huolimatta aion tänä vuonna huolehtia paremmin siitä, että energiaa jää myös muuhun. Työ on kuitenkin vain työ ja elämään pitää mahtua muutakin. Eihän sitä työtäkään muuten jaksa. Erityisesti näin istumatyötä tekevänä haluan tänä vuonna panostaa enemmän liikuntaan, jonka uskon olevan kaikista paras lääke kaiken maailman jomotuksiin ja kipuiluun. Liikuntaan lupaan siis ihan näin julkisesti panostaa vuonna 2014 enemmän! Yhteen uuteen liikuntaharrastukseen olenkin jo ilmoittautunut, mutta siitä ehkä enemmän toisessa postauksessa ;)

Nyt siis pohtimaan mitä muita kujeita sitä keksisikään vuodelle 2014. Ihana pitkä viikonloppu menossa, nautitaanhan siitä kukin omalla, parhaaksi katsomallamme tavalla!

2 kommenttia:

  1. Voi kun ihanaa!!! Nyt saan kurkistella ihan vapaasti elämääsi tämän blogin kautta, kun muuten on jäänyt niin vähiin tämä yhteydenpito. On tosi mukavaa kun kirjoittelit viime vuoden tapahtumista koosteen, hienojen kuvien kera. Pari päivää sitten löysin siis uudelleen blogisi jonka olin jonnekin hukannut.Nyt vaan on ollut sen verran muuta ohjelmaa että en vielä ehtinyt kuin vähän matkaa lukemaan edellisiä postauksia. Kaikki aion kyllä käydä läpi ihan rauhassa. Oikein hyviä ja elämäniloisia päiviä niin arkeen kuin juhlapäiviinkin alkaneelle vuodelle! ...rakkaudella <3

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit takaisin :) Kaikkea hyvää ja kivaa teillekin uudelle vuodelle!! <3

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!