7.6.2014

Kesälomasuunnitelmia

Tänä kesänä olisi lomailua luvassa kolmisen viikkoa kesäkuun lopusta heinäkuun 20. päivään asti. Tarkemman tason lomasuunnitelmat vielä uupuu, mutta lyhyt piipahdus ulkomaille voisi olla hyvä tapa saada itsensä heti loman alusta lähtien oikeaan lomafiilikseen :) 

Moni Euroopan pääkaupunki on jo tullut nähtyä, mutta Amsterdam yhtenä vielä kokemattomista kohteista kiehtoisi. Pidin kovasti edelliskesän lomakohteemme Kööpenhaminan rennosta tunnelmasta lukuisine sisustusputiikkeineen, kahviloineen ja polkupyörineen ja mielikuvissani Amsterdam on hyvin samankaltainen.
Amsterdam
Kuva täältä
 
 Kuva täältä

Amsterdamin lisäksi myös autoilumatka Viroon kiinnostaisi, koska ihanan Tallinnan lisäksi Viron kaupungeista olemme aiemmin piipahtaneet ainoastaan Pärnussa. Tartu, Saaremaa ja Haapsalu sekä muutamat kohteet noiden välillä, kuten Põltsamaan linna viinikellareineen, voisivat olla huristelemisen arvoisia matkakohteita ihan naapurimaassammekin.

Virossa kiehtoo tietty maan ja sen ihmisten sympaattisuus ja jossain määrin samankaltaisuus Suomeen. Matkaan voi yhdistää niin kaupunki- kuin rantalomailua ja hemmottelua kylpyläkohteineen. Toki myös Virossa matkustamisen edullisuus on iso houkutteleva tekijä verrattuna hintatasoltaan selvästi korkeampaan Amsterdamiin. Amsterdam voisi toisaalta olla matkakohteena parhaimmillaan keväällä. 

Näillä näkymin matkakohteemme tänä kesänä on siis Viro. Ja jos sitä oikein innostuu huristelemaan, niin voihan sitä samalla reissulla piipahtaa Latviankin puolella. Thaimaan lomallamme yksi hauska puoli oli juuri tarkkojen suunnitelmien puute, jolloin saattoi vähän fiiliksen mukaan edetä paikasta toiseen. Sama mahdollisuus olisi myös tässä reissussa, jos vaan majapaikoista löytyy saatavuutta.

Nyt kuitenkin vielä lomasuunnitelmista takaisin viikonloppuarkeen. Koti odottaa kuumeisesti puunausta ja jääkaappi täydennystä eli eipä auta kuin ryhtyä tuumasta toimeen!

Leppoisaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!