20.6.2014

Vanilja-mansikkajuustokakku

Vähintään kerran kesässä pitää leipoa tätä lempijuustokakkuani. Resepti on Kinuskikissan blogista jo aikoja sitten bongattu ja oikein maittavaksi havaittu. Kakku on raikas eikä liian makea eli ihan mun makuun. Hyytymiseen pitää vaan varata kunnolla aikaa, koska täyte on valmistusvaiheessa melko juokseva ja myös hyydytyksen vaativa kiillekerros on lisättävissä täytteen päälle vasta kunnon hyytymisajan (yön yli) jälkeen.


Pohja (24-26 cm vuoka):

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratulle kakkupohjalle.

Täyte:

5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki.
Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte (varovasti lusikkaa apuna käyttäen. On melko löysää ja saattaa vauhdilla kaadettuna porata reiän keksipohjaan) keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).

Kiillekerros:

mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle. Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada mansikoiden päälle vuokaan. Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan. Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa. Sitten voit lämmittää uudelleen lopun kiilteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä ja kaataa sen mansikoiden päälle. Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan. Hyydytä taas jääkaapissa.

Kakku kulki tällä kertaa mukanamme mökille juhannuksen kaffepöydän antimeksi. Kuvissa mukana myös siskon mökille tuoma perinteinen mansikkakakku.Keleistä viis, nyt saunotaan ja herkutellaan! :p

Hyvää Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!