8.6.2014

Vallilan Tanzania

Sain vihdoin ja viimein viime viikolla lyhennettyä jo tovi sitten olohuoneeseemme ostamani verhot. Verhojen suhteen makuni on muuten melko pelkistettyyn sisustusmakuuni nähden rohkea ja nyt ihan todistetusti retrokin. Verhoiksi nimittäin valikoituivat tällä kertaa amerikkalaisen Howard Smithin jo vuonna 1972 Vallilalle suunnitteleman Tanzania-kankaan verhot.
Howard Smithin muita Vallilalle suunnittelemia klassikkokuoseja ovat mm. Miriam ja Makeba. Tanzania-kuosi on käsittääkseni tuotu uudelleen tuotantoon vasta tänä vuonna. Kodin ykkösessä nämä nähtyäni tiesin oikeastaan heti, että nämä tulevat meille. Väriähän tänne kaivattiin, joten sitä myös saatiin :)
Verhoja piti lyhentää n. 20 cm ja kieltämättä alkuun vähän hirvitti alkaa näitä saksimaan. Vauhtiin päästyä homma sujui kuitenkin suht mutkattomasti eikä ompeleminenkaan reilun 10 vuoden tauon jälkeen (ihme kyllä) tuottanut suurempia ongelmia. Kyllähän tuo verhojen lyhentäminen mittailuineen, ompeluineen ja verhojen silittämisineen pienen tovin kieltämättä vie, mutta on se sitten palkitsevaa, kun sen lopulta aikaiseksi saa!
Verhojen kaveriksi hommasin olohuoneeseen ripauksella keltaista varustetun tyynyliinan ja muutaman keltaisen kukkaruukun Ikeasta.
 Artekin pirteä tarjotin löytyi keväällä Stockmannin Hulluilta päiviltä.
Tämän suurempaan värihullutteluun täällä tuskin lähdetään, mutta kyllähän nämä pienetkin muutokset jo sitä kaivattua väripiristystä olohuoneeseen toivat.

Nyt ohjelmassa olisi ikkunoiden pesua, jotta saadaan vielä niidenkin ilme hieman pirteämmäksi :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä nuo verhot kokonaisuuteen. Meillä oli samantyyppiset oikeat 70 luvulta,mutta hieman rusehtavammat. En nyt muista nimeä. Mies ei tykännyt ollenkaan ja niinpä lopulta suostuin vaihtamaan ne...minnekähän joutuivat...
    Just nappiin sohvatyynykuosi ja Anopin kielet on hyvä valinta. Helppohoitoiset eikä saa tapettua millään. Mulla unohtuu toisinaan kastelematta kolmisen viikkoakin, eivätkä ole moksiskaan...vuodesta vuoteen ; )

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Voin tosiaan kuvitella, että tällaiset värikkäät ja isoprinttiset kankaat jakaa aika hyvin mielipiteitä. Meillä ihme kyllä molemmat tykästyi näihin :) Ja samaa mieltä anopinkielistä, sopii vähän huolettomammallekin kukkien hoitajalle!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!