23.7.2014

Barcelona

Vihdoin sain heinäkuun ja lomamme alussa tehdyn Barcelonan matkamme kuvat koneelle järjestykseen. Lomamme oli varmaan melko tyypillinen neljän päivän loma Barcelonassa sisältäen nähtävyyksissä kiertelyä, hieman rannalla makoilua ja lukuisissa kaupungin ravintoloissa ja kahviloissa herkuttelua :)  Enpä muuten muista koska olisin noin paljon kävellyt matkalla! Metrokortinkin toki hommasimme, mutta siitäkin huolimatta askelia kertyi roimasti tätä upeaa kaupunkia ympäri ämpäri kierrellessä! Taksit ovat Espanjassa Suomeen verrattuna edullisia eli niitäkin olisi ehkä voinut enemmänkin hyödyntää...
Hotellimme Cram sijaitsi Eixamplen alueella, lähellä luksuskauppoja sisältävää Gracia-katua. Itse hotelli ja huoneemme oli todella siisti, mutta hotelli lähempänä rantaa ja vanhaa kaupunkia olisi ehkä ollut sijainnin puolesta vielä aavistuksen parempi valinta majoitukseksi. Muuta moitittavaa hotellista ei sitten olekaan! Jalkapallon mm-kisojen aikaan osuvan matkan aikana matkakumppanini arvosti erityisesti huoneen isoa taulu-tv:tä :D
 Näköalat hotellin ylimmästä kerroksesta alas, hui!
 Onneksemme emme kuitenkaan ottaneet tällä kertaa aamupalaa mukaan hotellipakettiimme; kahvilatarjonnassa riittää Barcelonassa nimittäin valinnan varaa ihan loputtomasti! Aamupalapaikoista suosikiksimme ehti muodostua hotellimme lähistöllä sijainnut Pacific Forn kahvila, josta sai edullisesti mm. todella herkullisia täytettyjä leipiä ja vastapuristettua appelsiinimehua. Luksusta!
Barcelonassa riittää myös erilaisia, koristeellisia rakennuksia ja monumentteja loputtomasti ihasteltavaksi.
Gaudin suunnittelemista rakennuksista puhumattakaan...
La Sagrada Familia.
Park Güell.
Gaudin suunnitteleman puisto Park Güellin pääsee katsastamaan mielestäni melko kattavasti ilman sisäänpääsymaksuakin, jota emme tällä kertaa maksaneet siis ollenkaan.
Puisto sijaitsee korkean kukkulan päällä ja sieltä on upeat näkymät kaupunkiin. Erikoista oli, että osittain nousu kukkulalle suoritettiin yhdellä kadun välillä sijainneilla liukuportailla :)
Upeita mosaiikkitaideteoksia nämä Gaudin suunnittelemat rakennelmat.
Puistosta poiskävellessä ohitimme mielenkiintoisen katutaiteilijan.
En kyllä vieläkään käsitä miten ihminen tuolla sisällä oikein oli käpertyneenä ja istui vielä ilmassakin :D
Paellaa piti tietenkin maistella...
ja sangriaa!
 Ramblasilla sijaitseva kauppahalli on melkoinen nähtävyys mm. runsaine kala- ja lihatiskeineen.
Thaimaan tapaan myös täältä löytyi lukuisia, herkullisia tuoremehuja ja hedelmiä edullisesti mukaan napattavaksi.
Ja mikä karkkihylly!
Kuvasta ei välttämättä hahmota, mutta karkit olivat siis suorastaan jättimäisen kokoisia! Isompaan makean nälkään :D
Suklaaseen dipattuja mansikoita ei voinut ohittaa ostamatta :p

Hieman heikosti tuli tällä kertaa kuvailtua ruoka-annoksia, mutta lukuisia pinchoksia (eli useimmiten patonkipaloja mitä erilaisimmilla täytteillä) ja tapaksiakin (mm. patatas bravas, tortilla, chorizo...) tuli toki reissussa nautittua! Pinchos-paikkana omien kokemusten perusteella suosittelisin vanhassa kaupungissa sijaitsevaa Golfo de Bizkaiaa.
Vanhan kaupungin kapeilta kujilta löytyy pieniä erikoisliikkeitä, ruokapaikkoja ja kahviloita.
Yhtenä iltana suuntasimme Montjuicin kukkulalle.
Emme kuitenkaan taittaneet matkaa noilla härveleillä vaan ihan turvallisesti ensin junalla ja loppumatka köpötellen. Singaporessa kokeiltiin tuollaisia maisemahärveleitä (en tie millä nimellä noita voisi suomeksi kutsua, ehkä maisemahissi?) ja mulle korkeenpaikankammoiselle se oli sen verran jäätävä kokemus, että nyt skipattiin nämä suosiolla :D
Kukkulan päältä oli jälleen upeat näkymät kaupunkiin ja linnake, jossa oli itse asiassa jokin yksityistilaisuus, kun me paikalle päädyimme.
Alas kukkulalta tulimme bussilla, mikä olikin hyvä ratkaisu, kun matkan varrella näkyi vielä lisääkin nähtävyyksiä mm. Olympiastadion ja kukkulan juurella sijaitseva Montjuicin taianomainen suihkulähde (Font Màgica). Harmillista oli tosin se, että suihkulähde ei ollut vierailumme aikana toiminnassa. Ilmeisesti tämä yhtenä keskeisenä nähtävyytenäkin tunnettu suihkulähdenäytös (mm. upeat värit musiikkeineen) esitetään vain viikonloppuisin.

Heinäkuuksi kelit olivat reissullemme melko suotuisat, kun lämpötilat pyörivät n. 23-25 asteessa. Turistien määrä on toki kesällä kaupungissa suuri, mutta kun sen hyvin ennakkoon jo tiedostaa, niin ei se niinkään ainakaan meitä häirinnyt. Meihin se ei siinäkään mielessä vaikuttanut, kun emme esim. suosituimpiin Gaudi-kohteisiin jonottaneet pääsylippuja lainkaan vaan tyydyimme ihastelemaan rakennuksia ulkopuolelta. Jalkapallostadion Camp Nou oli ainut kohde, jonne tutustuimme sisäpuolellekin eikä sinnekään ainakaan aamulla jonoa ollut oikeastaan yhtään.
Sen verran vielä mainittakoon, että shoppailusta nauttivalle Barceloonaan matkaajalle heinäkuun alku on matkan ajankohtana täydellinen, koska silloin alkavat kaupoissa alennusmyynnit ;)

Kaikenkaikkiaan upea, monipuolinen, jokaiselle jotakin kaupunki tämä vain on ja siksi edelleen yksi suosikeistani <3

2 kommenttia:

  1. Arkkitehtuuri on aivan upeaa! Varmasti on ollut mahtava loma :) Ja nuo herkut sekä ruuat, ai että!

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta, ihan ainutlaatuinen kaupunki on jo pelkästään arkkitehtuurinsa puolesta! Kyllä tuonne voisi lähteä vaikka heti uudelleen ♡ Kiva ku jätit kommenttia :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!