23.7.2014

Paneroidut turskafileet

Maanantain kauppareissulla nappasin ostoskoriin ensimmäistä kertaa elämässäni turskafileitä. Ei muuten ollut hajuakaan miten niitä pitäisi valmistaa, mutta onneksi on google ;) En normaalisti ole mikään hirmuinen paneroitujen kalojen tai lihojen ystävä, mutta siitä huolimatta päätin kokeilla turskafileitä itse paneroituina.

Panerointiohje löytyi ensikertalaiselle täältä ja alla homma kaikessa yksinkertaisuudessaan kuvattuna:
Maustamisen ja erinäisten pyöräytysten jälkeen paistoin nämä pannulla voissa molemmilta puolin ja se oli siinä. Aika pikaruokaa siis!

Kastikkeeksi sekoittelin tillikermaviilikastikkeen.
Kastikkeen resepti löytyi täältä

Kastikereseptin 2 ruokalusikallista sinappia oli jopa tälle sinapinystävälle hieman liikaa eli ensi kerralla jättäisin sen osalta määrän yhteen lusikalliseen.
 Käytännössä astetta paremmista, kotitekoisista jättikalapuikoistahan tässä on kyse ;) Maultaan siis melko mieto kala on kyseessä (melko reippaalla kädellä voi mielestäni laittaa suolaa ja mustapippuria), mutta siksi sopii hyvin lapsillekin tarjottavaksi tämä fisu. Ihan mukavaa vaihtelua lohelle, jota yleisemmin tulee kaloista syötyä.

Kelien puolesta olisi kieltämättä ollut ihan mukava lomailla vielä tämäkin viikko... Monet tuskailee jo kuumuutta, mutta tälle auringonpalvojalle nää kelit kyllä kelpaa! Ainakin tarkenee aamullakin fillaroida työpaikalle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!