"Täällä tuoksuu joulu", totes mies, kun pipareita paistelin :)
Perinteisten pipareiden sijaan kokeilin tuoreen Maku-lehden reseptiä marenki-piparihyrristä.
Käytännössä perinteinen piparitaikina kaulittiin 30x50cm kokoiseksi levyksi, jonka päälle levitettiin marenkikerros (2 valkuaista ja 1 dl erikoishienoa sokeria) ja rullattiin levy rullalle. Rulla hetkeksi jääkappiin ja sitten sentin paksuisiksi siivuiksi pellille ja paisto 175 asteessa n. 18 min.
Tämän päivän kahvitteluvieraille leivoin Valion reseptiä mukaillen luumu-kanelikakun ja omena-kanelitorttuja.
Kyläilijät toivat mukanaan upean joulutähden.
Ja mikäs se tuolla taustalla kuvissa jo vilkkuukaan, no kuusi kaunokainenhan se siellä :)
Josko huomenna sitten virittelisi kynttilät ja koristeet paikalleen, niin johan alkaa olemaan joulutunnelma kohdillaan <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaunis kiitos kommentistasi!